Vereniging van Recreatieondernemers Nederland

Nederlander vindt vakantie in eigen land top

Nederlanders waarderen een vakantie in eigen land het meest. Nederland is kindvriendelijk, heeft veel mooie gebieden en prachtige stranden. Qua streek springen de Waddeneilanden er in positieve zin uit.

Dat concludeert het nieuwe consumentenmagazine Check op basis van onderzoek door Zoover.nl, de grootste Nederlandse site voor vakantiebeoordelingen. Zoover heeft voor het onderzoek 40.000 beoordelingen van bestemmingen wereldwijd geanalyseerd. Daaruit blijkt dat de Nederlanders hun vakantie in eigen land gemiddeld beoordelen met een 7,7. Nederland blijft daarmee Turkije (7,6) en Oostenrijk (7,6) net voor.

Rob Driessen, directeur van Zoover, constateert dat Nederland gewoon een goed vakantieland is. "We hebben het in Nederland goed voor elkaar. Heel slechte hotels tref je amper aan en de faciliteiten zijn goed. Maar Nederland is ook een mooi land. Neem de Waddeneilanden of Zeeland. Daar liggen misschien wel de mooiste stranden van Europa."

Het volledige vakantieonderzoek van www.Zoover.nl is te lezen in de eerste uitgave van Check, dat nu in de winkel ligt. Meer informatie: www.Check.nl