Gemeente Spijkenisse


Na de brand (update)

08 oktober 2008

Zondag 05 oktober 2008 brak zeer felle brand uit in een supermarkt in winkelcentrum Waterland. Meer dan 130 brandweermannen, politieagenten en andere hulpverleners hadden hun handen vol aan het bestrijden van de brand.

Schade- en verzekeringsexperts hebben de afgelopen dagen de schade aan het complex dat zondagavond 05 oktober 2008 afbrandde opgenomen. De omvang van de schade aan het complex is ruim 11 miljoen euro.

De ruïne is met hekken afgezet en wordt afgebroken. Tijdens de sloopwerkzaamheden is een zeer kleine hoeveelheid asbest aangetroffen in de kozijnen. Vrijdag 10 oktober komt een gespecialiseerd bedrijf het asbest verwijderen. Er is geen asbest vrijgekomen tijdens de brand. Er is geen gevaar voor de volksgezondheid.

Dinsdag 07 oktober zijn extra schoonmaakploegen ingezet om het winkelcentrum en het gebied daarom heen schoon te maken.

De omwonenden die uit voorzorg werden geëvacueerd konden maandagmiddag weer terug naar hun woningen. Tegen het einde van de middag was de stroomvoorziening weer in orde.

De verkeersmaatregelen konden dinsdagavond ingetrokken worden en is de wijk weer normaal bereikbaar.

Bijeenkomsten
Dinsdagavond heeft de gemeente met de getroffen ondernemers gesproken en hen toegezegd belangeloos te helpen waar mogelijk. De gemeente heeft aangegeven dat de normale procedures doorlopen moeten worden.

De gemeente Spijkenisse houdt op donderdag 09 oktober 2008 een bijeenkomst voor alle ondernemers van het winkelcentrum. Voor de omwonenden houdt de gemeente op maandag 13 oktober 2008 een bijeenkomst.

De politie onderzoekt nog steeds de brand en de mogelijke oorzaak. Het aantal rechercheurs is uitgebreid.