Oogziekenhuis Rotterdam

Run4Kids; de Oogziekenhuisloop

Op 8 oktober 2008 gaan artsen en medewerkers van Het Oogziekenhuis Rotterdam (hard) lopen voor een goed doel, namelijk het nog op te richten kindercentrum van Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Renske Grootendorst, projectleider van het kindercentrum, woonachtig in Barendrecht en sinds 1988 werkzaam in Het Oogziekenhuis vertelt over deze unieke gebeurtenis. Het idee voor een loop is ontstaan in het projectteam kindercentrum. Het project kindercentrum heeft als doel de oogheelkundige zorg voor kinderen te concentreren op één locatie in Het Oogziekenhuis waarbij zowel medisch, psychologisch en logistiek met een duidelijk kindgerichte visie wordt gewerkt. De realisatie van een dergelijk centrum kost geld en daarnaast moet een dergelijk project gedragen worden door alle artsen en medewerkers van het ziekenhuis. Grootendorst geeft aan dat een en ander geleid heeft tot het organiseren van een sponsorloop ten bate van het kindercentrum. Met de publiciteit rondom de loop, de betrokkenheid van artsen en medewerkers en het op te halen geld komt de realisatie van het kindercentrum weer een stapje dichterbij.

Inmiddels hebben ook de buren van het ziekenhuis, stichting MEE en Visio zich met een aantal medewerkers opgegeven voor de loop. Ook de bezoekende verpleegkundigen in het kader van de internationale uitwisseling doen mee. Daarnaast lopen ook visueel gehandicapte hardlopers van Stichting Running Blind mee voor het kindercentrum. Komt u ook kijken en de enthousiaste lopers aanmoedigen? Wellicht dat de loop tot een traditie uitgroeit!

Programma Run4Kids

Vanaf 15.50: Verzamelen deelnemers
Rond 16.00: Korte warming up

Rond 16.15: Start loop
Rond 17.15: Laatste lopers komen binnen
Na 17.15: Afsluitende borrel en prijsuitreiking

Quality week

De loop wordt gehouden in de Quality week, een week in Het Oogziekenhuis die bol staat van allerlei activiteiten op kwaliteitsgebied voor patiënten en medewerkers. Naast de loop wordt in deze week ook de OOGbus onthuld.

6-10-2008

Herkomst: Webredactie

---