Buitengewone expositie amsterdam, werelds grootste openlucht galerie


AMSTERDAM, 20081008 -- Kunstenares Carolien Wissing (1976 Aalten) toont tot 15 november op 10 billboards haar uitvergrote schilderijen waarmee Amsterdam van nieuw elan wordt voorzien.

Carolien heeft 10 schilderijen (acrylverf op doek) gemaakt van uiteenlopende stadslandschappen, de serie draagt de naam 'Steel 'n Structures' en verbeeldt precies dat: staalcontructies en structuren in Amsterdam.

De originele doeken zijn t/m 11 oktober te zien in Galerie RudolfV (Kerkstraat 427 Amsterdam), daarna zijn ze van 15 oktober tot 15 november in het Stadhuis te Amsterdam te bewonderen.

Al tijdens haar studie aan de Kunstacademie (2000 Kampen) specialiseerde zij zich in de architectonische vormgeving. Zij wil met haar werk grip krijgen op de omgeving en mensen de kracht en schoonheid hiervan laten ervaren. `Wat is een plek, hoe verhoudt die zich tot de mens en andersom'. Carolien kan met haar manier van schilderen statige gebouwen veranderen en voorzien van een dynamiek, die ons dwingt om anders naar onze omgeving te kijken. Carolien maakt het gewone letterlijk buitengewoon.

De 10 billboards komen gedurende 2 maanden direct naast de plek die is afgebeeld te staan, oa de Wibautstraat,
het Centraal Station, KNSM eiland, Noord, IJburg etc. Amsterdam, de stad van kunst en cultuur, krijgt met het werk van Carolien in de publieke ruimte een extra impuls. Door de dubbele beelden, realiteit versus artistieke impressie, wordt het kunstwerk beter begrepen en de omgeving herbeleefd.

Wilt u gratis kaarten van de doeken ontvangen? Wanneer u een foto maakt met daarop uzelf en een van de billboards en deze foto mailt naar: carolienwissing@gmail.com krijgt u deze gratis thuis gestuurd.

Billboards: 15 september t/m 15 november (diverse locaties Amsterdam, zie www.carolienwissing.nl)
Expositie: 30 augustus t/m 11 oktober in Galerie RudolfV (Kerkstraat 427, Amsterdam).
Expositie: 15 oktober t/m 15 november in het Stadhuis (Amstel 1, Amsterdam).





Ingezonden persbericht