Gemeente Het Bildt


RSS

Inspraak over onderzoek naar milieueffecten van zoutwinning gestart

04-09-2008 13:50

De Minister van Economische Zaken (EZ) heeft de procedure om onderzoek te doen naar de milieueffecten van de voorgenomen zoutwinning gestart op 3 september jongstleden. Frisia Zout b.v. te Harlingen heeft namelijk het voornemen om in de toekomst zout te gaan winnen in twee nieuwe gebieden, onder andere in de gemeente het Bildt.

Inspraak over onderzoek naar milieueffecten van zoutwinning gestart

De Minister van Economische Zaken (EZ) heeft de procedure om onderzoek te doen naar de milieueffecten van de voorgenomen zoutwinning gestart op 3 september jongstleden. Frisia Zout b.v. te Harlingen heeft namelijk het voornemen om in de toekomst zout te gaan winnen in twee nieuwe gebieden, onder andere in de gemeente het Bildt. Inmiddels is hiervoor een vergunning aangevraagd bij EZ. Bij de beoordeling van die aanvraag door EZ moet er duidelijkheid zijn over de gevolgen van nieuwe zoutwinning. Hiervoor wordt er een zogenaamd milieueffectrapportage (MER) opgesteld die moet voldoen aan de daarvoor gestelde richtlijnen.

De inspraakprocedure voor het vaststellen van richtlijnen voor de MER is op 3 september jl. gestart door het ter inzage leggen van een startnotitie. Uiterlijk binnen dertien weken zal het bevoegd gezag richtlijnen vaststellen voor de inhoud van de MER. Gedurende deze periode biedt EZ iedereen de gelegenheid voor inspraak op de startnotitie. Deze notitie bevat informatie over het voornemen van Frisia Zout b.v. te Harlingen. De startnotitie ligt tijdens de openingstijden van 4 september 2008 tot en met 16 oktober 2008 onder meer ter inzage op het gemeentehuis te St.-Annaparochie (balie Wonen). De startnotitie is tevens in te zien/ kan worden gedownload van website: www.frisiazout.nl. Ook wordt er op woensdag 8 oktober 2008 een (inloop) informatiebijeenkomst georganiseerd door Frisia Zout b.v. vanaf 17.00 uur tot 22.00 uur in het zalencentrum Trebol Harlingen, Zuideroostersingel 1 te Harlingen.

Een ieder heeft de gelegenheid om zienswijzen kenbaar te maken met het oog op de door het bevoegd gezag vast te stellen richtlijnen voor de inhoud van de MER. Zienswijzen en adviezen kunnen tot en met 16 oktober 2008 worden ingediend bij: Ministerie van Economische Zaken, Directoraat-generaal voor Energie en Telecom, Directie Energiemarkt, postbus 20101, 2500 EC DEN HAAG. Contactpersoon bij EZ is de heer Ing. M. Mezger, tel.nr. 070-3797999.

---