Politie Noord- en Oost Gelderland

|Apeldoorn - Man aangehouden voor winkeldiefstal | | De politie heeft op woensdagmiddag 8 oktober een 45-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor winkeldiefstal in een supermarkt aan de Hofstraat in Apeldoorn.

De man werd rond 12:40 uur staande gehouden door winkelpersoneel. Hij had ondermeer twee flessen port en diverse blikjes bier gestolen. De gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is de hij ingesloten voor nader verhoor.

|     |Loenen (Gld) - Fietsster gewond                           |
Een 14-jarig fietsster uit Eerbeek raakte woensdagmiddag 8 oktober gewond na een aanrijding met een trekker met oplegger. Het meisje is overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 17:10 uur op de Loenenseweg in Loenen (Gld). De fietsster reed over het fietspad van de Loenenseweg komende uit de richting van Beekbergen. Ter hoogte van de Vrijenbergweg sloeg zij plotseling linksaf de rijbaan op. Een in dezelfde richting rijdende 45-jarige bestuurder van een trekker met oplegger probeerde haar te ontwijken maar een aanrijding was niet te voorkomen. Het meisje werd met een diepe snee in haar enkel overgebracht naar het ziekenhuis.

|     |Loenen (Gld) - Inbraak in woning                          |
De politie heeft donderdag 8 oktober rond 18.30 uur een melding gekregen van een woninginbraak aan de Eerbeekseweg in Loenen (Gld). De bewoners waren ten tijde van de inbraak niet aanwezig.

Men is de woning binnengekomen door een raam te forceren. Het is nog onbekend wat er is weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

|     |Apeldoorn - Scholier beroofd van Mp3-speler               |
Op donderdag 8 oktober hebben er twee berovingen in Apeldoorn plaatsgevonden. Een 14-jarige fietser uit Loenen (Gld) werd beroofd van zijn Mp3-speler en een 18-jarige Apeldoornse werd beroofd van haar handtas. De politie is een onderzoek gestart

Een 14-jarige jongen uit Loenen fietste rond 15:50 uur, met zijn Mp3-speler in zijn hand, over het fietspad langs Kanaal-Zuid in Apeldoorn toen een andere jongen hem tegemoet kwam fietsen. Deze laatste keerde zijn fiets en dwong te 14-jarige te stoppen. Vervolgens griste hij de Mp3-speler weg en vluchtte.

Een 18-jarige meisje uit Apeldoorn fietste rond 22.40 uur over de Arnhemseweg in Apeldoorn komende uit de richting van het treinstation. Een jongen kwam naast haar fietsen en heeft onder bedreiging van een mes haar handtas meegenomen. Met een toevallig passerende kennis is ze op zoek gegaan naar de jongen. Ter hoogte van de Wormenseweg zagen ze hem fietsen. Hier heeft hij de handtas van zich afgegooid. Er zijn geen goederen uit gestolen.

Het gaat om twee verschillende verdachten en de politie zoekt getuigen van beide berovingen. Men kan bellen met 0900 - 8844.

|     |Apeldoorn - Nepcontroleurs slaan hun slag                 |
Twee mannen hebben op donderdagmorgen 8 oktober sierraden weggenomen uit een woning aan de Jachtlaan in Apeldoorn. De politie is een onderzoek gestart en heeft een SMS-Alert bericht verzonden.

Rond 10:10 uur werd er bij de woning aangebeld. Een man vertelde de bewoners dat er een gasontploffing in de buurt had plaatsgevonden en dat er enkele dingen in huis moesten worden nagekeken. De bewoners vertrouwden het niet en wilden de politie bellen. Zij werden door de man gehinderd en deze liet een tweede man binnen. Nog voordat de bewoners actie konden ondernemen was de woning doorzocht en gingen de mannen weg. Er zijn sieraden uit de woning ontvreemd.

Naast deze diefstal zijn er nog twee meldingen uit het noordwestelijk deel van Apeldoorn over deze opdringerige mannen bij de politie gemeld.

Na het versturen van het SMS-alert bericht aan de inmiddels 10.000 aangesloten Apeldoorners kreeg de politie ook meldingen dat men in het zuidwestelijk deel bij bewoners aan de deur was geweest. Voor zover bekend is hier niemand gedupeerd geraakt.

De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt gedupeerden om via 0900 -8844 een afspraak te maken voor het doen van aangifte. Met tips over de verdachten kunt u hetzelfde nummer bellen.

|     |Apeldoorn - Personeel supermarkt bedreigd                 |
De politie stelt een onderzoek in naar een geweldsincident dat zich onlangs heeft voorgedaan bij een supermarkt aan het Korianderplein in Apeldoorn. Op woensdag 8 oktober vond een tweede incident plaats en hierbij werd een 14-jarige Apeldoorner aangehouden. Twee bij het incident betrokken tieners zijn vandaag, donderdag aangehouden.

De politie kreeg rond 16.15 uur een melding dat medewerkers een 16-jarige Apeldoorner in het kantoor ophielden omdat hij onlangs een medewerker van de supermarkt had mishandeld. Terwijl een agent aanrijdend was, bleek de jongen zich dreigend ten opzichte van het personeel te hebben opgesteld, waarna men hem liet gaan. Bij de komst van de agent stond de jongen met twee kameraden achter de winkel en werd aangesproken. De 16-jarige gedroeg zich zo agressief ten opzichte van de agent dat hij pepperspray gebruikte om hen op afstand te houden. Hierna gingen de drie jongen er vandoor Met hulp van het winkelpersoneel kon één verdachte worden aangehouden. De andere twee zijn vandaag aangehouden en de politie stelt een onderzoek. Over de afhandeling zal contact met het openbaar ministerie in Zutphen worden opgenomen.

EINDE BERICHTEN

-----------------------
(

(


---- --