Persberichten

Ruud Vreeman leidt nieuwe Raad van Toezicht van Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen

9 oktober 2008

Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) in Bennekom heeft met ingang van 1 januari 2009 een nieuwe Raad van Toezicht, onder leiding van de Tilburgse burgemeester Ruud Vreeman. (Bron: NISB)

Naast Ruud Vreeman (65) zijn benoemd:

- Sander van Bellen (43), registeraccountant bij KPMG;
- Ary Hordijk (53), hoofd sport en recreatie gemeente Utrecht;
- Marriët Mittendorff (56), wethouder in Eindhoven;
- Bram Troost (59), voorzitter raad van bestuur Woonzorg Nederland;
- Kees van der Waaij (57), voorzitter Unilever Nederland Holdings BV;
- Odile Wolfs (56), gedeputeerde provincie Limburg.

Ruud Vreeman is een zeer ervaren bestuurder op verschillende maatschappelijke terreinen en heeft een directe betrokkenheid bij sport, onder meer in bestuursfuncties bij de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond en stichting Contractspelers Fonds KNVB Nederland. Hij heeft veel zin in deze nevenfunctie: "Met name voor kinderen en jongeren is bewegen van groot belang voor hun verdere ontwikkeling. NISB probeert dit te stimuleren door dit in een breed netwerk aan te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat we dat met deze Raad van Toezicht goed kunnen ondersteunen."

Momenteel kent NISB een Raad van Toezicht, samengesteld uit de leden van het voormalige bestuur van NISB onder voorzitterschap van Joop Worrell. Per 1 januari 2008 heeft het bestuur besloten tot een ander bestuursmodel, waarbij de directeur de positie en de bevoegdheden heeft van directeur/bestuurder, met een Raad van Toezicht. Bij het besluit om over te stappen naar een model met een Raad van Toezicht en de vernieuwde werkwijze, heeft het toenmalige bestuur unaniem besloten alle functies vacant te stellen per 1 januari 2009 en een geheel nieuwe Raad van Toezicht samen te stellen.

Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen breidt activiteiten uit De samenstelling van de nieuwe Raad van Toezicht is een weerspiegeling van de visie van NISB: aanzetten tot sporten en bewegen om participatie, leefbaarheid en gezondheid te bevorderen. Sinds Clémence Ross, oud-staatssecretaris VWS, anderhalf jaar geleden directeur van het instituut werd, zijn het netwerk en het werkterrein van de organisatie aanzienlijk vergroot. Een recent voorbeeld is de Beweegrede die Ross uitsprak namens 30 organisaties voor minister-president Balkenende en staatssecretaris: een opvallend pleidooi waarmee werd aangetoond dat investeren in bewegen loont. NISB valt ook op met de uitvoering van grote programma's als het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen en het diabetes-preventieprogramma BeweegKuur, naast uiteraard de meerjarige campagne 30minutenbewegen.

De huidige Raad van Toezicht is bijzonder ingenomen met de samenstelling van deze nieuwe raad en heeft alle vertrouwen in een goede en constructieve samenwerking met de directeur/bestuurder.