Ministerie van Buitenlandse Zaken

Knuffel minister Koenders

08 okt 2008 | De ontwikkelingsorganisatie Oxfam-Novib trakteerde minister Koenders donderdag op een knuffel-sessie op het ministerie van Buitenlandse Zaken. De organisatie presenteerde daarmee de tussenstand van hun handtekeningenactie voor de campagne Zorg voor Zorg.
Minister Koenders wordt genuffeld door een 'verpleegster' van Oxfam-Novib, foto: Marieke Hoornweg

De Nederlandse campagne Zorg voor Zorg maakt deel uit van de internationale campagne Health and Education For All. Door een verpleegster een knuffel te geven betuigde minister Koenders steun de campagne. 'Ik vind dit initiatief van Oxfam-Novib verschrikkelijk belangrijk. Want wat heeft een Afrikaan aan een mooi ziekenhuis zonder geschoold personeel?' aldus Koenders.

Ongeveer 1,3 miljard mensen wereldwijd hebben geen toegang tot basale gezondheidszorg door een groot gebrek aan medisch personeel. Hiermee neemt armoede toe en sterven talloze mensen aan ziektes die te behandelen of zelfs te genezen zijn. Daarom zijn er wereldwijd vier miljoen extra dokters, verpleegkundigen en vroedvrouwen nodig.

Oxfam-Novib vraagt minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) om zich te buigen over de kwaliteit van de gezondheidszorg. Hulp in deze sector is nog teveel versnipperd en er is grote behoefte aan meer financiering. Hiermee kunnen plannen voor de hele gezondheidssector, en niet slechts enkele ziektes, worden uitgevoerd.

Ruim achttienduizend mensen hebben op de website van Oxfam-Novib de verpleegster geknuffeld. Ook op de popfestivals Lowlands en Pinkpop en bij de Vierdaagse in Nijmegen waren knuffelzusters aanwezig waarmee bezoekers op de foto konden.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl