KNHS

terug

Nederlanders weten in Boekelo nog niet te imponeren 9 oktober 2008
Madeleine Brugman Boekelo

BOEKELO (KNHS) - De Nederlandse ruiters die van start gaan in de military van Boekelo hebben op de eerste dag, met 54 van de 108 starters in de dressuurbaan, geen overtuigende indruk achtergelaten. Aan de leiding gaat de Duitse amazone Julia Mestern met Schorsch, die de Fransman Bertrand Vuatoux met Jerico de Janiere op kleine achterstand wist te zetten. Met Frank Ostholt met After de Battle als derde en Andreas Dibowski gezeten op Fantasia als vierde heeft Duitsland drie combinaties voorlopig bij de eerste vier.

Madeleine Brugman (Bornerbroek) is na de helft van de deelnemers met een 15de plek met Sundancer de beste Nederlandse combinatie. Iris Pemen (Rijsbergen) staat met Embregts 28ste. Jan van Beek (Rijsbergen) neemt met Gidran Somaj voorlopig de 49ste plaats in. Brugman, die met Lost for Words deel uitmaakt van het Nederlandse team, staat met dit paard 43ste en haar teamgenote Anouk Gerven-Verwer (Chaam) staat 54ste en laatste. In de landenwedstrijd gaan de Britten aan de leiding, voor de Duitsers en de tot nu toe verrassend goed rijdende Belgen. Nederland staat negende en laatste. "Ik ben nog niet in paniek. Zaterdag is de cross en zondag komt nog het springen", aldus de altijd optimistisch naar de dag van morgen kijkende bondscoach Martin Lips. Naar het oordeel van Lips staat er een goed gebouwde cross, die niet bovenmatig zwaar is en die zich qua zwaarte goed laat vergelijken met die van het afgelopen jaar.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: www.military-boekelo.nl

Tussenstand individueel:


1) Julia Mestern (Dui) - Schrosch - 37.60

2) Bertrand Vuatoux (Fra) - Jerico de Janiere - 38.90
3) Frank Ostholt (Dui) - After the Battle - 38.90 15) Madeleine Brugman (Bornerbroek) - Sundancer - 49.10 28) Iris Pemen (Rijsbergen) - Embregts - 53.30
43) Madeleine Brugman - Lost for Words - 59.10
49) Jan van Beek (Rijsbergen) - Gidran Somaj - 63.30 54) Anouk Gerven-Werwer (Chaam) - Eye Catcher - 76.10

Tussenstand teams:


1) Groot-Brittannië - 82.40

2) Duitsland - 83.70

3) België - 98.50
9) Nederland - 135.20

Foto Madeleine Brugman door: www.melissen.net