Ingezonden persbericht


Persbericht Eindhoven, oktober 2008

Velthuis Kliniek introduceert Injectable Paspoort

Unieke gratis service voor extra veiligheid

Injectables zijn enorm populair. Maar wat niet iedereen weet, is dat niet alle injectables zomaar gecombineerd kunnen worden. Zelfs middelen die jaren eerder ingespoten zijn, kunnen mogelijk problemen geven zodra er een ander middel in de buurt gespoten wordt. Daarom introduceert de Velthuis Kliniek het Injectable Paspoort.

Het Injectable Paspoort is een persoonlijk boekje waarin cliënten hun arts bij elke behandeling kunnen laten noteren welk middel er gebruikt is. Zo is bij een volgende behandeling meteen duidelijk welke middelen er wel en welke niet ingespoten kunnen worden. Voor andere artsen (bijvoorbeeld de huisarts) kan het eveneens van belang zijn te weten met welke middelen iemand behandeld is. Dit paspoort vormt dus een waardevol document.

Cliënten die bij de Velthuis Kliniek komen voor een behandeling met een injectable, krijgen het paspoort mee. Verder kan iedereen het paspoort gratis bestellen via de website. Zo hoopt de Velthuis Kliniek een bijdrage te leveren aan een optimale veiligheid rondom injectables.

Wat zijn de risico's?

Hoewel het inspuiten van injectables over het algemeen veilig is, bestaan er wel degelijk risico's wanneer verschillende middelen na elkaar ingespoten worden! Zo mag bijvoorbeeld Sculptra nooit in het zelfde huidgebied na een permanente filler gebruikt worden. Dit kan leiden tot verhardingen, zwellingen en ontstekingen die het gezicht behoorlijk kunnen ontsieren. Daarom is het belangrijk dat een arts precies weet met welke middelen iemand eerder is behandeld. In de praktijk blijkt dat mensen na verloop van tijd niet meer weten welk middel op welke plek is ingespoten. Daarbij kan het Injectable Paspoort een handige hulp zijn.

Feiten & cijfers


· De Velthuis Kliniek is opgericht in 1995.


· De Velthuis Kliniek heeft vestigingen in Eindhoven, Enschede, Hilversum, Rotterdam en Velp.


· Cliënten kunnen in de klinieken terecht voor alle voorkomende cosmetisch chirurgische en tandheelkundige behandelingen.


· Daarnaast biedt de Velthuis Kliniek dermatologische, plastisch chirurgische, huidoncologische en spataderbehandelingen die vergoed worden in het kader van de Zorgverzekeringswet.


· De kliniek heeft 145 medewerkers, waaronder 35 medisch specialisten en artsen.

Voor meer informatie over de kliniek, de artsen en de behandelingen: kijk op www.velthuiskliniek.nl of bel 0900-7777 555.

­_____________________________________________________________

­



Ingezonden persbericht