melkveehouderij Waiboerhoeve, nieuwe kijk op grootschalige melkveehouderij 12 sep 2008

Onderdeel: Animal Sciences Group

10 en 11 oktober open dagen

Vrijdag 10 en zaterdag 11 oktober is melkveehoudend Nederland welkom op de Waiboerhoeve in Lelystad, een proefbedrijf met 500 melkkoeien. Tijdens de open dagen is voor het eerst de nieuwe transitiestal voor droge en pas- afgekalfde koeien te zien.

Er is op beide dagen veel te zien en vooral ook te beleven op de Waiboerhoeve. Onderzoekers van de Animal Sciences Group van Wageningen UR (ASG) presenteren recente onderzoeksresultaten. 28 bedrijven die betrokken zijn bij de bouw of het onderzoek op de Waiboerhoeve geven demonstraties, workshops en presentaties.
In de transitiestal die ASG samen met Agrifirm, Vetvice, ID Agro, De Boer Stalinrichting en MBS-Beton heeft ontwikkeld, verblijven melkkoeien van drie weken voor tot drie weken na het afkalven. In de transitiestal is er per koe 9 vierkante meter strohok beschikbaar.Â

Arbeid en protocollen op een groot melkveebedrijf, duurzame energie, jongvee opfok, emissie arme vloeren en bedrijfshygiëne zijn enkele van de andere onderwerpen die op deze dagen aan bod komen. Op vrijdag is de focus vooral gericht op de primaire melkveesector, op zaterdag is er ook aandacht voor de boer en zijn gezin en andere belangstellenden. Beide dagen zijn van 10.00 tot 16.00 uur. De Waiboerhoeve ligt aan de Runderweg in Lelystad, volg de borden Waiboerhoeve.

De open dagen op de Waiboerhoeve zijn mede mogelijk gemaakt door: Agrifirm, De Heus Voeders, MBS beton, CAFNZ Agri, CRV, Vetvice, Lely, ID-Agro, Bos Benelux, Brouwers, De Boer, DAP Flevoland, BLGG, Kuhn, Hulsttechniek, GD, Vion, Agrilight, Friesland Foods, Meko Holland BV, Smits techniek, Pure Graze Agromanagement Advies, Damm Deuren BV, Swaving Slochteren Stalinrichting, Wildeboer, Beton industrie Bv Concrelit

Contact
Oane de Hoop
Tel. 0320 - 293 309
Oane.dehoop@wur.nl