Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Respect en armoede centraal op Alliantiedagen

Veel mensen met handicaps en chronische ziekten hebben te maken met lage inkomens. De bestrijding van armoede is voor de CG-Raad dan ook een zaak die een voortvarende aanpak verdient. Daarom maakt de CG-Raad samen met veel andere maatschappelijke organisaties - deel uit van de Sociale Alliantie. De Sociale Alliantie werkt aan de bestrijding van armoede.

De Sociale Alliantie houdt eind dit jaar vier regionale Alliantiedagen, over het thema respect. Deze dagen zijn vooral bedoeld voor mensen uit achterbannen van de deelnemende organisaties, zoals de CG-Raad. De centrale vraag van de Alliantiedagen luidt: hoe bewijs je respect aan mensen die erin slagen in armoede te leven en toch te overleven? Op het programma van de Alliantiedagen staat het minima- en participatiebeleid centraal. Er wordt een film vertoond over voedselbanken en er is discussie mogelijk over hoe je de armoede de baas kunt worden. Deelnemers kunnen meedoen aan werkgroepen over onder meer het perspectief van voedselbanken, bejegening, armoede in een rijke samenleving of de toekomst van cliëntenparticipatie.

Data en locaties:

De vier Alliantiedagen duren van 10.00 tot ongeveer 15.30 uur. Er is op de Alliantiedagen alle tijd voor uitwisseling, ontmoetingen en inspiratie. De Alliantiedagen worden gehouden op de volgende data en plaatsen:


* Vrijdag 10 oktober in de Koninklijke Harmonie, Stationsstraat 26, 5038 ED Tilburg

* Donderdag 16 oktober in de Aristozalen Teleportboulevard 100, 1043 EJ Amsterdam-Sloterdijk

* Vrijdag 24 oktober in de Hanzehof, Coehoornsingel 1, 7201 AA Zutphen

* Vrijdag 31 oktober in hotel De Jonge, Brinkstraat 85, 9401 HZ Assen

Informatie over deelname

Deelname en de lunch zijn gratis. De locaties zijn uiteraard toegankelijk voor mensen met beperkingen.