Technische Universiteit Delft

Genieten van Geothermie
door M&C

DAP-Geothermie symposium

10 oktober 2008 | 09:15 uur - 17:00 uur
plaats: Aula TU Delft

Graag willen wij als de symposiumcommissie van het Delft Aardwarmte Project (DAP), uw aandacht vragen voor het volgende:

Op 10 november 2008 zullen wij het DAP-Geothermie Symposium organiseren in het congrescentrum van de Technische Universiteit Delft. Dit doen wij in samenwerking met het Platform Geothermie. Het doel van dit symposium is een beeld te geven van de stand van zaken rondom Geothermie en in het bijzonder om de vorderingen te laten zien die Nederland maakt op dit gebied. Het is zeer belangrijk verscheidene mensen vanuit het bedrijfsleven, de overheid, het wetenschappelijk onderwijs en studenten bij elkaar te brengen, zodat er in Nederland meer kennis over de toepasbaarheid van geothermie, als duurzame vorm van energie, wordt gecreëerd. Wij willen laten zien hoe mooi geothermie is en dat het veel perspectief biedt. Het thema van het symposium zal dan ook zijn `Genieten van Geothermie'.

Een treffend voorbeeld is het Delft Aardwarmte Project. Het is een innovatief project van de Technische Universiteit Delft in samenwerking met een aantal bedrijven, dat ernaar streeft om geothermische projecten te ontwikkelen, zodat het percentage duurzame energie op de Nederlandse markt zal stijgen. Het Delft Aardwarmte Project is vorig jaar ontstaan tijdens de viering van het 115-jarig bestaan van de Mijnbouwkundige Vereeniging, de studievereniging van de opleiding Technische Aardwetenschappen aan de TU Delft. De faculteit kwam destijds positief in de media door middel van het symposium `knowledge to power the future'. Dit vestigde de aandacht op de studie en op de energiesector in het algemeen. Dezelfde aandacht van de media willen wij nu met behulp van het symposium richten op Geothermie en het DAP.

Houd maandag 10 november 2008 dus vrij in uw agenda om te kunnen `Genieten van Geothermie'. Dit Symposium is een geweldige kans om erg boeiende lezingen bij te wonen over Geothermie en om te horen welke nieuwe technieken de toekomst ons te bieden heeft. Het volledige programma en het inschrijfformulier zullen binnenkort volgen.

Voor vragen over het symposium of over de sponsormogelijkheden kunt u contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar: symposium@delftaardwarmteproject.nl.

Laatst gewijzigd: 25 september 2008