Protestantse Kerk in Nederland


Global Leadership Summit 2008

vr 10 oktober 2008 - za 8 november 2008
Global Leadership Summit (GLS) is een wereldwijd georganiseerde conferentie over christelijk leiderschap. Voor leiders in de meest brede zin van het woord: jeugleiders, managers, predikanten en voorgangers, kerkenraadsleden, oudsten en studenten. Zeven internationaal gerenommeerde experts spreken over nieuwe principes op het gebied van leiderschap (via Nederlands ondertitelde video-cast).

De GLS rust op drie pijlers: Visie om bij te dragen in deze wereld, Inspiratie om te groeien en Inzicht om in beweging te komen. Deelnemers zoomen in op onderwerpen als visieontwikkeling, motivatie, teambuilding, aansturen van vrijwilligers, besluiten nemen en problemen oplossen. Tijdens de tweedaagse conferentie is er tijd voor aanbidding en reflectie, met anderen of alleen.

Overal ter wereld bezoeken leiders de GLS; in 45 landen en 117 steden, met een totaal van ruim 60.000 deelnemers. Voor het eerst zijn hierbij o.a. Egypte, China, België en De Faroer Eilanden vertegenwoordigd. Pioniers uit andere landen bezochten de conferentie in Amerika, met de intentie de Summit in 2009 ook naar hun land te halen. De grootste christelijke leiderschapsconferentie ter wereld lijkt dus nog niet te zijn uitgegroeid.
Willow Creek Nederland zet al meerdere jaren haar schouders onder de organisatie van de GLS in Nederland en ontvangt positieve reacties uit alle denominaties:

Het werkt inspirerend, zet je aan het denken en geeft je handvatten om het leidinggeven binnen de gemeente aan te scherpen. Holman, Baptisten.
Deze conferentie vormt een goede bron om verder stappen te maken in de opbouw van onze gemeente en te komen tot een écht missionaire gemeente.
J. Dijkstra, PKN

De GLS vindt plaats in:

· Houten (Nederlands Gereformeerde Kerk De Lichtboog op 10 en 11 oktober)

· Lelystad (Evangelische kerk De Pijler op 7 en 8 november)

Meer informatie een aanmelden: www.willowcreek.nl.