Veel te beleven op open dagen Waiboerhoeve Lelystad 29 sep 2008

Onderdeel: Animal Sciences Group

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 oktober is er voor melkveehoudend Nederland veel te zien de Waiboerhoeve in Lelystad. Naast bedrijfsdemonstraties zijn er korte workshops over o.a. arbeid op een groot melkveebedrijf, bouwen en voeren en jongveeopfok. Daarbij ook presentaties van verschillende leeftijdsgroepen kalveren en een vaarzengroep.

Op vrijdag is een mobiele mestscheider actief die op het bedrijf drijfmest kan scheiden in een stapelbare droge fractie en een dunne fractie. Verder is op beide dagen een kleine werktuigenshow van Kuhn en kunnen bezoekers een kijkje nemen in een van de windmolens. In de nieuwe transitiestal, voor droge en pas afgekalfde koeien, komt een gedeelte met nieuwe ligbedbodems zoals zand en compost. In een aparte tent staan vier leeftijdsgroepen kalveren uit de externe jongveeopfok en in de stal is een vaarzengroep te zien uit deze externe jongveeopfok. Ook zijn er rondleidingen over de Waiboerhoeve met aandacht voor diergezondheidsaspecten op een groot melkveebedrijf. In totaal zijn er meer dan 40 stands van onderzoekers van de Animal Sciences Group van Wageningen UR (ASG) en bedrijven die betrokken zijn bij de bouw of het onderzoek op de Waiboerhoeve.

De vrijdag is vooral bedoeld voor de primaire melkveesector, op zaterdag is er ook aandacht voor de boer en zijn gezin en andere belangstellenden. Voor de jeugd is er o.a. een springkussen, een knuffelhoek met kleine huisdieren en kunstkoemelken. Beide dagen zijn van 10.00 tot 16.00 uur. De Waiboerhoeve ligt aan de Runderweg 8 in Lelystad, volg de borden Waiboerhoeve.

De open dagen op de Waiboerhoeve zijn mede mogelijk gemaakt door:

Hoofdsponsors

Logo sponsors

Verder zijn de open dagen mogelijk door:
AB Oost, Agrilight, Beton industrie Bv Concrelit, BLGG, Brouwers, Damm Deuren BV, Friesland Foods, GD, Hulsttechniek, Insentec, Kuhn, Meko Holland BV, P&O Hands On, Pure Graze Agromanagement Advies, Smits techniek, Swaving Slochteren Stalinrichting, Vion, Wildeboer

Contact
Oane de Hoop
Tel. 0320 - 293 309
oane.dehoop@wur.nl