Stadsdeel Amsterdam Centrum


Dag van de Voorschool

6 oktober 2008

Vrijdag 10 oktober is de Dag van de Voorschool. Op die ochtend openen alle peuterspeelzalen en basisscholen met een voorschoolprogramma in Amsterdam hun deuren voor ouders en kinderen in de leeftijd tussen 1,5 en 6 jaar.

In stadsdeel Centrum kunnen ouders en hun kinderen tussen 9.00 en 11.00 uur een kijkje komen nemen in de drie peuterspeelzalen en drie basisscholen die werken met een voorschoolprogramma. Dat zijn:
* Peuterspeelzaal Bon Bini: Kattenburgerkruisstraat 5
* De Kunstmagneetschool de Parel: Kleine Wittenburgerstraat 100
* Peuterspeelzaal De Witte Boei: Grote Wittenburgerstraat 200
* Basisschool de Pool: Poolsstraat 2

* Peuterspeelzaal de Kraai: Kraijenhoffstraat 32
* Basisschool Oostelijke Eilanden: Kraijenhoffstraat 10

Samen leren

Deze peuterspeelzalen en basisscholen bieden in nauwe onderlinge samenwerking actieve onderwijsprogramma's aan voor kinderen tussen 2,5 en 6 jaar, onder het motto 'Samen spelen, samen leren'. In groep 1 en 2 van de basisschool wordt gebruikgemaakt van dezelfde spel- en leermethoden en materialen die ook de peuterspeelzaal in het voorschoolprogramma gebruikt. Ook de dagindeling en de regels zijn op elkaar afgestemd. Zo worden kinderen spelenderwijs voorbereid op de basisschool. De ouders worden nauw betrokken bij de activiteiten. Bovendien worden regelmatig informatiedagen georganiseerd en cursussen die het opvoeden een beetje gemakkelijker maken. Met de voorschool maken kinderen een goede start.

Inschrijving

Is uw kind 1,5 jaar, dan kunt u het tijdens de Dag van de Voorschool meteen inschrijven. Bij inschrijving krijgen alle kinderen een leuk presentje.

Meer informatie over de voorschool vindt u hier. U kunt voor informatie natuurlijk ook op de drie peuterspeelzalen en basisscholen terecht.