Gemeente Heiloo


Eerste straatnaambord Maalwater de grond in

Het eerste straatnaambord van de nieuwbouw op het voormalige sportpark het Maalwater gaat vrijdag 10 oktober de grond in. M.J. de Nijs Projectontwikkeling B.V. tekent samen met burgemeester Hans Romeyn op die dag de realisatieovereenkomst voor 26 woningen. Wanneer de bouw in de straat begint, is nog niet bekend.

Aan De Houtwal, zoals de gloednieuwe straat gaat heten, komen straks 3 vrijstaande, 8 geschakelde en 15 patio woningen. In totaal komen op Maalwater 136 woningen en 16 vrije bouwkavels. Momenteel bouwt Teerenstra in opdracht van Kennemer Wonen 80 huurappartementen op Maalwater. Met de bouw door De Nijs worden de plannen voor Maalwater nog verder ingevuld.

Het voormalige sportpark Maalwater in het noordwesten van Heiloo vormt de overgang tussen de bebouwde kom en de polder Maalwater en het recreatie- en natuurgebied Noorderneg. Het park heeft een nieuwe inrichting gekregen, waarbij de voetbal- en tennisvelden zijn verplaatst. Door de nieuwe indeling is er ruimte ontstaan voor woningbouw.