Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Tentoonstelling Kunst Stadshart - persbericht 057, 2008

Op vrijdag 10 oktober aanstaande om 16.30 uur opent wethouder Cor Drost in het gemeentehuis van Hoogezand-Sappemeer de expositie Kunst Stadshart. In deze expositie wordt aandacht besteed aan de totstandkoming van het kunstwerk voor het Stadshart en het scholenproject Kunst op Straat. De kunstenaars hebben allerlei elementen uit onze gemeente (een gevel, een skyline, een hekje, een wieldop of een aardappel) gebruikt in het kunstwerk. Ook zijn schetsen van het kunstwerk van leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool De Schakel te bewonderen. Bij de expositie verschijnt de rijk geĂŻllustreerde duo-publicatie waarin beide kunstprojecten worden uitgelicht.

Hoogezand-Sappemeer is een prachtig kunstwerk rijker: een op het logo van de gemeente gebaseerd werk met kenmerkende beelden die uniek zijn voor de gemeente. Ook de plek waar het kunstwerk staat is bijzonder: op de historische knik in Hoogezand. Het kunstenaarsduo Patty Struik en Albert Goederond uit Ede, bekend onder LaSalle, is verantwoordelijk voor de totstandkoming van het kunstwerk.

Parallel aan de realisatie van het kunstwerk is op initiatief van de gemeente als participatietraject het scholenproject `Kunst op Straat' opgezet. Voor dit scholenproject ontwierpen alle basisscholen van de gemeente een banier, waarop de kinderen hun huidige omgeving en de school in beeld brachten. Uitgangspunt vormde hierbij het thema Identiteit in de IK-JIJ-WIJ vorm.

Voor meer informatie over het kunstwerk en het scholenproject zie onze subsite Kunst en Cultuur

In de expositieruimte van het gemeentehuis worden regelmatig interessante exposities en activiteiten gehouden. De exposities zijn zeer uiteenlopend van aard. Gedurende de openingstijden van het gemeentehuis is iedereen van harte welkom om de exposities te bezichtigen.

Tentoonstellingsgegevens `Kunst Stadshart'

Periode 10 oktober t/m 7 november 2008

Locatie Expositieruimte Gemeentehuis

Adres Gorecht-Oost 157 9603 AE Hoogezand-Sappemeer

Openingstijden maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur

Beide kunstprojecten werden mede mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Bank Nederlandse Gemeenten, Gemeente Hoogezand-Sappemeer, Regionaal Cultuurplan Gorecht, Mondriaan Stichting Stimuleringsfonds voor beeldende kunst, vormgeving en cultureel erfgoed en SNS Reaalfonds; Aannemersbedrijf Lamein b.v. Hoogezand, Destic Displays Veendam, Installatiebedrijf Mulder Sappemeer b.v; Rabobank Stad en Midden-Groningen, SNS bank Hoogezand en Vereniging van Eigenaren De Hooge Meeren; Duintjer PerfoTrade Veendam, Edesign reclamebedrijf Ede, Edobode Staalbouw Groningen, Gieterij Borcherts Hoogezand-Sappemeer, Installatiebedrijf Venema Peize, Trebbe Bouw Zwolle en Vink Kunststoffen Didam.