Gemeente Vlaardingen


Burgemeester Bruinsma opent Vele Vlaardingers Eén Huis

08 oktober 2008

Vrijdag 10 oktober 2008 opent burgemeester Bruinsma het nieuwe pand van VluchtelingenWerk Maasdelta/Steunpunt Integratie Vlaardingen en de Stichting Vele Vlaardingers Eén Huis aan de Floris de Vijfdelaan. Dit pand is het centrum voor interculturele ontmoeting, vluchtelingenwerk en integratieondersteuning.

Vele Vlaardingers Eén Huis werkt met vele anderen in Vlaardingen aan een goede verstandhouding tussen bewoners met verschillende culturele en godsdienstige achtergrond. Vlaardingse organisaties en burgers hebben begin 2002 met elkaar afgesproken te werken aan een goede verstandhouding met andere bewoners met verschillende culturele en godsdienstige achtergronden. Bijna honderd Vlaardingse instellingen en organisaties hebben het convenant 'Vele Vlaardingers Eén huis' op vrijdag 11 januari 2002 ondertekend. Ook inwoners van Vlaardingen tekenden het document.

De stichting Vele Vlaardingers Eén Huis ziet het als haar blijvende verantwoordelijkheid om open te staan en aandacht te hebben voor iedereen in Vlaardingen, zonder vooroordelen. Samenwerking, verdraagzaamheid en respect zijn de bouwstenen voor het gemeenschappelijke huis.

Meer informatie: Vele Vlaardingers Eén Huis