Gemeente Breda

Opening en open dag Brandweer en Ambulancepost Ulvenhout

Vrijdag 10 oktober opent burgemeester Van der Velden de nieuwe post van de Brandweer Breda en de Regionale Ambulance Voorziening aan de Chaamsebaan 2 en 4 in Ulvenhout.

Op zondag 12 oktober 2008 is er voor belangstellenden een open dag in de nieuwe huisvesting van de hulpdiensten.

Opening vrijdag 10 oktober 2008

Vrijdag opent burgemeester van der Velden op feestelijke wijze de nieuwe Brandweerpost en Ambulancedienst in Ulvenhout. De Brandweer verhuist van de loods aan de Slotlaan naar de Chaamsebaan. De Ambulancedienst haakte in de loop van het bouwproject aan, met als resultaat dat beiden nu op dezelfde post zijn gevestigd. De bouw startte op 19 november 2007; de oplevering was op 17 juli 2008. Het gebouw is sinds 18 september in gebruik.

Open dag zondag 12 oktober 2008, van 11.00 tot 16.00 uur

Bezoekers van de open dag kunnen de nieuwe standplaats en de voertuigen van de Brandweer en de Ambulancedienst bekijken en kennismaken met de medewerkers. Zij laten zien wat hun dagelijks werk inhoudt en welke materialen zij inzetten voor snelle en efficiënte hulpverlening. Er zijn doorlopende demonstraties van GHOR (Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen), Sigma team, een hoogwerker en een schuimblusvoertuig. Kinderen kunnen spuiten met de tankautospuit van de brandweer en bij de verschillende voertuigen wordt uitleg gegeven.

Om 11.30 uur en 14.00 uur demonstreren de hulpdiensten hoe zij na een verkeersongeval een bekneld geraakt slachtoffer uit een voertuig bevrijden. Medewerkers van Ambulancedienst en Brandweer leggen daarbij uit wat er wordt gedaan en waarom.

Bezoekers kunnen zich verder laten informeren en adviseren over brandveiligheid en brandpreventie in hun woning. Ook is er een stand van de brandwondenstichting.

In een speciaal ingerichte stand geeft de Brandweer belangstellenden informatie over het werken bij de Brandweer, waar op dit moment een campagne loopt voor werving van nieuwe vrijwilligers.

Er is tijdens de open dag extra parkeergelegenheid aan de Chaamsebaan in Ulvenhout.

Breda, 9 oktober 2008