Zonnebloem verheugd over prestigieuze prijs voor jaarverslag

10/10/2008 09:34

Nationale Vereniging de Zonnebloem

Zeer verheugd heeft Zonnebloemdirecteur Marijke van Eck 'De Transparant Prijs' in ontvangst genomen. Nationale Vereniging de Zonnebloem kreeg die prijs voor haar jaarverslag 2007 dat werd uitgeroepen tot meest inzichtelijke en onderscheidende jaarverslag van de 177 deelnemende goede doelen.

Tijdens een feestelijke prijsuitreiking in de Nieuwe Kerk in Den Haag prees juryvoorzitter Alexander Rinnooy Kan het winnende jaarverslag vanwege de manier waarop in woord, in cijfers en in beeld verantwoording wordt afgelegd over de manier waarop wordt omgegaan met het geld van ondersteunende leden en donateurs. "Het jaarverslag van de Zonnebloem excelleert in het tonen van het karakter en de gedrevenheid van de organisatie en de mensen die er werken", citeert de juryvoorzitter uit het juryrapport. "Het is geen glamour verslag en de leesbaarheid is groot, waardoor het verslag een voorbeeldfunctie heeft voor andere goede doelen. Nationale Vereniging de Zonnebloem heeft een sympathiek, degelijk en goed gestructureerd jaarverslag geschreven dat ook nadrukkelijk iets met je doet. Het is uitnodigend geschreven en doet een oproep om ook zelf aan de slag te gaan".

Pluim voor de Zonnebloemvrijwilligers

"Als winnaar zien wij onze inspanningen beloond om in het jaarverslag zo duidelijk en open mogelijk te zijn over het resultaat van het werk van onze 40.000 vrijwilligers voor de zieken, gehandicapten en hulpbehoevende ouderen in ons land, waarvan ik het effect symbolisch kan samenvatten met de woorden: de glimlach op het gezicht van de ander", aldus Marijke van Eck.

Transparant Prijs

De Transparant Prijs wordt georganiseerd door PricewaterhouseCoopers in samenwerking met Stichting Civil Society en is bestemd voor de Nederlandse charitatieve instelling die het meest inzichtelijke en onderscheidende jaarverslag presenteert. Het doel is het verbeteren van de kwaliteit van de verantwoording van goede doelen organisaties. De Transparant Prijs werd dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. Twee jaar geleden eindigde de Zonnebloem op de 16e plek en vorig jaar op de vierde.