Gemeente Mook & Middelaar


Kinderlintjes gemeente Mook en Middelaar

De gemeente Mook en Middelaar heeft besloten om echte"kanjers" eens in het zonnetje te zetten. Jaarlijks zal de burgemeester op of rond 20 november, de dag van de rechten van het kind, een medaille uitreiken aan drie kinderen die volgens een speciale jury heel bijzonder zijn.

Jaarlijks reikt de koningin lintjes uit aan mensen die iets bijzonders voor de samenleving hebben gedaan. Deze lintjes zijn bedoeld voor volwassenen, maar er zijn ook genoeg kinderen die iets bijzonders voor een ander doen of gedaan hebben of iets ondernomen hebben dat van grote waarde is voor de samenleving. Hierbij kan gedacht worden aan een kind dat langdurig anderen helpt: bijvoorbeeld de hond uitlaat voor een oude buurvrouw, boodschappen haalt voor een oude man of een gehandicapt broertje naar de sportclub brengt. Maar ook een kind dat een ander uit het water redt, een landelijke prijs wint voor een werkstuk of een inzamelingsactie voor een goed doel organiseert kan in aanmerking komen. Zulke kinderen zijn echte kanjers!

Iedereen kan tot 1 november 2008 een kind of een groepje kinderen aanmelden voor een lintje. Aanmelden kan door de folder te downloaden, in te vullen en op te sturen naar de Burgemeester van de gemeente Mook en Middelaar. De folders zijn ook af te halen bij de publieksbalie van het gemeentehuis


* kanjers.pdf