Gemeente Zwolle

vragen VVD inzake Kamperpoort

Aan het College van Burgemeester en Wethouders

Zwolle, 9-10-2008

Betreft: artikel 44 vragen VVD inzake Kamperpoort

Uit gesprekken die de VVD de afgelopen week in de Kamperpoort heeft gevoerd blijkt dat er grote onzekerheid bestaat bij de bewoners van de Vogelbuurt over de vraag of ze wel terugkunnen naar de nieuwbouw in de Kamperpoort/nieuwe Vogelbuurt en wanneer dan wel. De mogelijkheid tot terugkeer is wel afgesproken, maar is voor velen onzeker gezien huurhoogte en belemmerende toewijzingscriteria. Wanneer de nieuwe Vogelbuurt wordt opgeleverd is ook nog steeds onduidelijk. Doordat alles zo lang duurt en mensen onzeker zijn geworden, kiezen ze er voor om maar ergens anders te gaan wonen, in plaats van terug te gaan naar hun geliefde Kamperpoort. De verwachting is dat mensen hier spijt van zullen krijgen en aangeven dat ze alsnog terug willen.

Dit brengt ons tot de volgende vragen:


1. Is de gemeente op de hoogte van de onzekerheid die heerst bij de bewoners van de Vogelbuurt over de vraag of ze wel kunnen terugkeren naar de nieuwbouw in de Kamperpoort of de nieuwe Vogelbuurt?
2. Hoe denkt de gemeente de in het verleden gedane belofte, dat terugkeer na de herstructurering van de wijk mogelijk is, waar te maken?
3. Wanneer zal de bouw op het voormalige Fenix- terrein zijn afgerond en wanneer beginnen de activiteiten in de huidige Vogelbuurt?
4. Welke mogelijkheden worden er gecreëerd voor bewoners die een te hoog inkomen hebben om in aanmerking te komen voor de sociale woningbouw, maar een te laag inkomen om een huis te kopen. Hoe denkt U de terugkeer belofte voor deze groep waar te gaan maken?
5. Welke stappen gaat U ondernemen om met de bewoners in gesprek te komen over de heersende onzekerheid.

Namens de fractie van de VVD Zwolle
Gerrit van der Kooy Rene de Heer

Bron: Raadsgriffie


Datum van 09-10-2008 tot 08-04-2009