Gemeente Zwolle

vragen Swollwacht inzake Toekomst volleybalvereniging Bas Autowas

Aan het College van Burgemeester en Wethouders

Zwolle, 8-10-2008

Betreft: artikel 45 vragen Swollwacht inzake Toekomst volleybalvereniging Bas Autowas

Geacht college,

Ik ben onlangs benaderd door afgevaardigden van Volleybalvereniging Bas Autowas, die zich zorgen maken om de toekomst van de vereniging.

Mijn inziens een terechte ongerustheid, aangezien de huidige sportaccommodatie niet meer voldoet (worden geen investeringen meer gedaan in groot onderhoud en heeft inmiddels onvoldoende bezettingscapaciteit) en op termijn gaat verdwijnen. Het betreft de sportaccommodatie welke gevestigd is in het wijkcentrum Het Anker in Westenholte.

De vereniging heeft de afgelopen tijd een mooie en daarmee behoorlijk groei doorstaan, wanneer we spreken over het groeiende aantal leden van jong tot oud. De vereniging heeft momenteel maar liefst 22 teams, waaronder zelfs 11 jeugdteams. Naast het feit, dat deze vereniging sportieve ambities heeft - gezien de huidige bestuurlijke bezetting en organisatie -, vervult men ook een maatschappelijke functie voor de wijken Stadshagen en Westenholte, mede gezien de groei van de jeugdleden.

De teams welke onderdeel uitmaken van deze vereniging moeten nu uit pure noodzaak op verschillende locaties in de stad trainen, hetgeen uiteraard geen positieve werking heeft op de cohesie en binding binnen de vereniging.

Ik wil dan ook graag spoedig duidelijkheid over de eventueel nieuw te bouwen sporthal in wellicht De Tippe, welke onderdak zou moeten gaan bieden aan deze vereniging en de overige verenigingen (muziekvereniging, carnavalsvereniging, wijkvereniging) uit de wijk Westenholte en wellicht Stadshagen.

Naar aanleiding van bovenstaande heb ik de volgende vragen:


1. Bent u reeds met volleybalvereniging Bas Autowas in gesprek over de toekomstige locatie?
2. Zo ja, wat is hier besproken c.q. toegezegd?
3. Zo nee, wat is de reden dat er nog geen duidelijk is gegeven over de toekomstige locatie voor de nieuwe sporthal en wanneer denkt u deze vereniging duidelijkheid te gaan verschaffen?
4. Kunt u aangeven wanneer wij de notitie sportaccommodatiebeleid kunnen verwachten en wat wij mogen verwachten qua vervanging van de sportaccommodatie in het Anker?

Met vriendelijke groet,

Freddy Eikelboom
Fractievoorzitter
Swollwacht

Bron: Raadsgriffie


Datum van 08-10-2008 tot 07-04-2009