Politie Groningen

Vrijdag 10 oktober 2008

Provincie Groningen, 10-10-2008

Haren: bromfietsers botsen bij benzinepomp

Een 16-jarige jongen uit Haren is donderdagochtend op het terrein van een tankstation aan de Rijksstraatweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De 16-jarige wilde met zijn snorfiets het terrein afrijden. Op dat moment wilde een 18-jarige man uit Norg, ook rijdend op een bromfiets, het terrein oprijden. Beiden kwamen hierbij met elkaar in botsing. De Harener werd met letsel aan het gezicht naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: overbeladen vrachtauto op de bon

De politie heeft donderdagmiddag op de Johan van Zwedenlaan de bestuurder van een overbeladen vrachtautocombinatie bekeurd. De combinatie bleek na weging 10 procent (5000 kilo) te zwaar. De bestuurder, een 23-jarige man uit Hallum, kreeg hiervoor een proces-verbaal.

Groningen: ex-vriend over de rooie

De politie heeft donderdagnacht in de Ooftstraat een 24-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging, huisvredebreuk en vernieling. De Stadjer kon niet verkroppen dat zijn 19-jarige ex-vriendin uit Groningen de relatie had beëindigd. Hij wilde haar vervolgens thuis opzoeken. De man zag van buitenaf dat zijn ex niet alleen in de woning was. Een 29-jarige man uit Groningen bleek namelijk op bezoek. Op dat moment sloegen de stoppen bij de verdachte door. Hij trapte de voordeur in en vervolgens een tweede deur in het pand. De man mishandelde de andere man door hem te slaan en te schoppen. Ook bedreigde hij zijn plaatsgenoot met diverse bewoordingen. De ex-vriendin en het slachtoffer wisten uiteindelijk de woning uit te vluchten. Buiten het pand gaf de 24-jarige de andere man nogmaals een vuistslag in het gezicht. De gewaarschuwde politie kon de verdachte hierop aanhouden en insluiten in het cellencomplex in Groningen. Zowel de ex als de Stadjer doen aangifte. De verdachte zal vandaag worden gehoord.

Groningen: file A7 na aanrijding

Bij een eenzijdig ongeval op de A7 ter hoogte van Hoogkerk zijn donderdagmiddag drie personen gewond geraakt. Een 32-jarige automobilist uit Oosterwolde is vermoedelijk bij een inhaalmanoeuvre de macht over het stuur verloren. De auto schoot de berm in en werd min of meer gelanceerd bij het begin van de vangrail. De auto kwam in de naastgelegen sloot tot stilstand. In de auto zaten ook nog een 19-jarige vrouw en een 1-jarige jongetje uit Drachten. Alle drie inzittenden zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de traumahelikopter werd ingezet. Doordat deze op de A7 moest landen, ontstond al snel een file. De file bereikte op enig moment een lengte van 7 km.

Hoogezand: fietsster gewond

Een 24-jarige fietsster uit Hoogezand is donderdagochtend gewond geraakt. De vrouw reed over de Rembrandtlaan in haar woonplaats. Bij het oversteken van de Hoofdstraat zag zij een 32-jarige automobiliste uit Sappermeer over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De fietsster liep een hoofdwond en enkele kneuzingen op. De vrouw moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Veendam: aanrijding door beslagen ruiten

Een 32-jarige automobiliste uit Wildervank heeft donderdagochtend een aanrijding veroorzaakt. De vrouw reed over de Adriaan Tripweg in Veendam. Een voor haar rijdende automobilist stopte om linksaf te slaan. Vermoedelijk vanwege beslagen ruiten, zag de vrouw dit te laat en botste op de auto. Deze auto schoot door en botste vervolgens tegen een tractor, die vanuit tegengestelde richting kwam. De vrouw liep een wond aan haar hoofd op. Het is onbekend of zij naar het ziekenhuis moest worden overgebracht. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

Marum: alcomobilist tegen boom

Een 34-jarige automobilist uit Surhuisterveen is donderdagmiddag met zijn auto tegen een boom beland. De man reed over de Haarsterweg in Marum en verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur. De man kwam zelf met de schrik vrij, maar de 55-jarige bijrijder moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. Hij klaagde over pijn in borst en buik. Toen agenten in gesprek waren met de bestuurder, roken zij een alcohollucht. Een ademanalyse wees uit dat de man onder invloed verkeerde van 1,2 promille alcohol. Hierop is, in verband met recidive, het rijbewijs van de man ingevorderd. De auto moest worden afgesleept. De weg is enige tijd afgesloten geweest in verband met sporenonderzoek en reiniging van het wegdek. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: politie rolt hennepkwekerij op

In een pand aan de Havenkade-Oost in Winschoten is donderdag een hennepkwekerij ontmanteld. De politie trof bijna 2700 planten aan. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De politie kwam de kwekerij op het spoor na meldingen van stankoverlast. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Zuidbroek: aanhouding na lozen benzine

De politie heeft donderdagmiddag een 51-jarige man uit Zuidbroek aangehouden. De man wordt ervan verdacht benzine te hebben geloosd op het riool. Buurtbewoners hadden melding gedaan van een sterke lucht in hun woningen. Onderzoek wees uit dat de verdachte aan het klussen was geweest met autos. Hierbij is een hoeveelheid benzine in het riool terecht gekomen. Nadat er monsters zijn genomen, is het riool gezuiverd. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Delfzijl/Appingedam: bromfietscontrole

De politie heeft donderdag op verschillende locaties in Delfzijl en Appingedam bromfietsen gecontroleerd. Daarbij zijn de volgende overtredingen geconstateerd: te hoge constructiesnelheid (10x), onjuiste plaats op de weg, geen helm, ondeugdelijke achterrem. Daarnaast is nog een aantal automobilisten bekeurd: geen gordel, negeren rood verkeerslicht, te hoge snelheid, niet stoppen voor zebra, geen gebruik van een voorsorteervak.

Onderdendam: auto in sloot

Een 48-jarige automobiliste uit Ten Boer is donderdagochtend gewond geraakt. De vrouw is, vermoedelijk door te hoge snelheid, op de Winsumerweg in Onderdendam uit de bocht gevlogen. De auto belandde op de kop in de sloot. De bestuurster is door de brandweer uit de auto bevrijd. De vrouw is met rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De weg is enige tijd afgesloten geweest voor sporenonderzoek. De auto moest worden afgesleept. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Winschoten/Veendam: rijbewijzen ingevorderd

De politie heeft donderdagavond het rijbewijs ingevorderd 44-jarige automobilist uit Wismar (Duitsland). De man werd op de A7 bij Winschoten geklokt op een snelheid van 178 km/uur, terwijl 120 km/uur de maximum toegestane snelheid. Hierop moest de man zijn rijbewijs inleveren.

Op de Middenweg in Veendam is donderdagnacht het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige automobilist. De beginnend bestuurder bleek bij controle onder invloed van 1,2 promille alcohol. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Leens, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 559, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Van Iddekingeweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 1461, aantal overtredingen: 32, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Groningen, Osloweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 467, aantal overtredingen: 79, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.