Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 10-10-2008

Politie assisteert bij ongevallen

ASSEN Donderdagmorgen heeft er op de Witterhoofdweg een aanrijding plaats gevonden tussen een bromfietser en een automobilist. De 39-jarige automobilist uit Bovensmilde reed over de Witterzomer in de richting van Assen. Toen hij op de kruising met de Witterhaar rechtsaf wilde slaan zag hij een tegemoetkomende 16-jarige bromfietser uit Assen over het hoofd. Een aanrijding was onvermijdelijk. De bromfietser is met licht letsel aan het hoofd overgebracht naar het Wilhemina Ziekenhuis te Assen. (08-182288)

BEILEN Donderdagmiddag is een 38-jarige motorrijder uit Beilen op de Lieving onderuit gegaan. De man reed in de richting van Westerbork toen hij in een bocht met zijn motor in de berm kwam. Hierop gleed hij met zijn motor onderuit en botste tegen een lantaarnpaal. De man is op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan. Bij de controle bleek dat de man een ontzegging van de rijbevoegdheid had en niet verzekerd was. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. (08-182475)

GASSELTE Donderdagavond is een 40-jarige automobilist uit Gasseltenijerveen op de Julianalaan met zijn auto tegen een boom gereden. De man reed over de Julianalaan toen hij met zijn auto in de berm raakte. De man probeerde te corrigeren, maar botste tegen een boom. Hierop sloeg de auto om en kwam enkele tientallen meters verderop terecht op de rijbaan. De man had geen verwondingen. De 39-jarige inzittende vrouw uit Gasseltenijerveen is met letstel aan armen en benen overgebracht naar het Wilhemina Ziekenhuis te Assen. (08-182520)

Alcomobilist loopt tegen de lamp

ASSEN In de nacht van donderdag op vrijdag is een 26-jarige man uit Hoogersmilde aangehouden. De man reed op de A28 komende uit de richting Groningen toen hij met zijn auto in de berm terecht kwam. Hierop kreeg de auto een klapband en reed de man tegen de vangrail. Bij de controle bleek dat de man gedronken had. Bij de ademanalyse blies de man 985 ug/l (2,2 promille). Bij verdere controle bleek de man een vuurwapen bij zich te dragen. Deze is in beslag genomen. Voor beide zaken wordt proces verbaal opgemaakt. (08-182539/550)

Alcomobilist aangehouden

EMMEN Een 29-jarige automobilist uit s-Gravenhage is in de nacht van donderdag op vrijdag op de Baander aangehouden. De man blies bij de ademanalyse 320 ug/l (0,7 promille). Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. (08-182540)

Winkeldieven aangehouden

HOOGEVEEN Donderdagmorgen is een 14-jarige jongen uit Hollandscheveld aangehouden. De jongen had bij een winkel aan de Markt een zak snoep meegenomen zonder te betalen. Het winkelpersoneel had de jongen gezien en hield hem hierop aan. Tegen de jongen wordt proces verbaal opgemaakt. (08-182325)

EMMEN Donderdagmiddag is een 38-jarige vrouw uit Emmen aangehouden. De vrouw had bij een winkel aan de Landschapslaan cosmetica meegenomen zonder te betalen. De vrouw is hierop aangehouden en heeft een dagvaardig meegekregen. (08-182458)

Gewelddadig man aangehouden

HOOGEVEEN Donderdagmiddag is een 42-jarige man uit Hoogeveen aangehouden voor openlijke geweldpleging geweld. De man zou een voorwerp naar het hoofd van zijn ex-vriendin hebben gegooid en haar bedreigd. Bij de arrestatie verzette de beschonken man zich hevig. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. (08-182410)

Verkeerscontroles Zuid-Oost Drenthe uitgebreid

DRENTHE De komende tijd zal Politie Drenthe de verkeerscontroles in het zuidoosten van Drenthe uitbreiden. Onderzoek van Politie Drenthe en de Provincie Drenthe heeft uitgewezen welke wegen in relatie met snelheid het meeste gevaarlijk zijn in Drenthe. Door stelselmatig te controleren op deze wegen wordt geprobeerd het aantal ongevallen en overtredingen op die wegen terug te dringen. In het eerste half jaar van 2008 heeft de nadruk gelegen op de wegen in het noorden van Drenthe. Door het stelselmatig controleren op deze wegen zijn de overtredingen gemiddeld met ruim 30% gedaald. De focus wordt nu gelegd op de wegen in het oosten van Drenthe.

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.