Gemeente Rotterdam

Met de najaarsopruiming van fietswrakken zijn op donderdag 9 oktober ruim duizend wrakken uit het Rotterdamse straatbeeld verdwenen.

Stadstoezicht: Fietswrakkendag levert ruim duizend wrakken op

Met de najaarsopruiming van fietswrakken zijn op donderdag 9 oktober ruim duizend wrakken uit het Rotterdamse straatbeeld verdwenen, nog meer dan bij de eerste fietswrakkendag dit jaar, toen werden 900 fietswrakken op een dag afgevoerd. Stadstoezicht, die in de afgelopen twee weken 1400 waarschuwingsstickers op fietswrakken heeft geplakt, spreekt van een succesvolle actie die samen met Roteb werd uitgevoerd.

Meer fietswrakken
Op 9 oktober gingen de mannen en vrouwen van Stadstoezicht gewapend met slijptollen aan de slag. Op deze fietswrakkendag hebben zij 1066 fiets- en kettingsloten doorgeslepen en de wrakken verzameld, waarna Roteb de fietswrakken heeft afgevoerd. In de twee weken daarvoor hebben mensen van Stadstoezicht meer dan 1400 waarschuwingsstickers op de fietswrakken geplakt. Met de oogst van de tweede fietswrakkendag er bij, zijn er dit jaar meer dan 4600 fietswrakken uit het Rotterdamse straatbeeld verdwenen.

Fiets terug

De eigenaar van een fietswrak heeft nog twee weken de tijd om zijn fiets bij Roteb op te halen. Wordt een wrak niet opgehaald, dan gaat de fiets niet verloren. De Roteb maakt dan met de onderdelen van de fietswrakken weer bruikbare fietsen. Deze rijwielen worden voor redelijke prijzen verkocht in de Piekfijnwinkels. Voor meer informatie kan kan gebeld worden naar 0800-1545 (gratis), het informatienummer van de gemeente.

Watiseenfietswrak.nl

Het is niet voor iedereen altijd even duidelijk wat een fietswrak is. Voor veel mensen die zich aan rommelig geparkeerde fietsen ergeren is een fiets al gauw een wrak. Maar de mensen van Stadstoezicht moeten zich houden aan de Algemeen Plaatselijk Verordening (APV). Daar staat wanneer een fiets een wrak is. Op de website www.watiseenfietswrak.nl is in woord en beeld duidelijk gemaakt wat een fietswrak is.

Fietswrakkendag op You Tube
Van de fietswrakkendag van 12 juni jl. is een impressie te zien op You Tube,