Gemeente Montferland

Startsein voor bouw Sportcomplex Montferland

Op 10 oktober 2008 om 15.00 uur geven wethouder Ted Kok van de gemeente Monterland en Gerard Helmink, directeur van de woningstichting Dinxperlo het startsein voor de bouw van het sportcomplex Montferland aan de Oude Doetinchemseweg te s-Heerenberg. Op de plek aan de Oude Doetinchemseweg verrijst binnen een paar jaar een geheel nieuw complex. Het project bestaat uit drie delen: sportcomplex, starterwoningen en drie urban villa's.

Het sportcomplex is opgebouwd uit een multifunctioneel zwembad met beweegbare bodems, sporthal (28 m bij 44 m), carnavalsopslag, Dojoruimte, en een fitnesscentrum. Het zwembad bestaat uit een wedstrijdbad (25 m bij 15 m) en een instructie-/doelgroepenbad (8 m bij 12,5 m). Een glijbaan van 50 m' lengte, uitgebreide peuter/kleuterspeelhoek en een thermenruimte. Buiten is een bad van circa 200 m² en een peuterbad van 30 m² gepland. De sporthal is in twee delen te splitsen. Naast de noodzakelijke ruimten als kleedruimten en bergingen is er ook een tribune voor 200 personen. Op de verdieping is circa 1.000 m² fitness- en aerobicsruimte en een Dojo ruimte van 15 m bij 15 m opgenomen. De oplevering staat gepland begin 2010. De sloop van het bestaande sportcomplex zal na de verhuizing meteen beginnen.

Er worden 41 starterwoningen, circa 65 m2 BVO, gerealiseerd met het doel de doorstroming op de lokale woningmarkt een impuls te geven. Zij worden aangeboden als 'koopgarantwoning'. Inmiddels heeft Woningstichting Dinxperlo de appartementen gekocht. De oplevering hiervoor staat gepland midden 2010.

OLCO ontwikkelt tevens drie Urban Villa's, met in totaal 42 appartementen, circa 110 m2 BVO. Als onderdeel van de woningen biedt OLCO een compleet servicepakket gericht op dienstverlening in de woning, ontspanning, zorg en sociaal contact. De oplevering hiervoor staat gepland midden 2011.