Persberichten Rijn & Venen, 11.30 uur

Utrecht, 10-10-2008

Straatroof

OUDEWATER Een bejaarde vrouw werd op maandag 22 september van haar portemonnee bestolen. De politie zoekt getuigen.

Op die maandag rond 16.00 uur fietste een 79-jarige vrouw uit Oudewater over de Waardsedijk in de richting van Montfoort. Daar kwam een jongen met een zwarte jas naast haar fietsen. Plotseling griste hij haar tas uit haar fietsmand en ging er hard op zijn fiets vandoor. Zij reed nog achter hem aan, maar kon hem door zijn hoge snelheid niet bijhouden. De tas van de vrouw werd later in de omgeving teruggevonden, haar portemonnee met geld was daar echter uitgehaald.

Aan getuigen die de straatroof op maandag 22 september rond 16.00 uur hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Fietsverlichting

WOERDEN Bij een fietsverlichtingscontrole op de Singel werden op donderdagochtend 9 oktober tussen 06.30 uur en 07.20 uur veertien fietsers bekeurd omdat hun voor- en/of achterverlichting niet werkte.

Geslotenverklaring

KAMERIK/VINKEVEEN De politie heeft op donderdagochtend 9 oktober op meerdere plaatsen op de naleving van een geslotenverklaring gecontroleerd.

Tussen 07.40 uur en 08.30 uur werd gecontroleerd op de s-Gravensloot. Vijftien bestuurders negeerden de geslotenverklaring en werden bekeurd.

Eveneens in de ochtenduren werd op de Groenlandsekade in Vinkeveen gecontroleerd. Hier trokken 23 automobilisten zich niets van de geslotenverklaring aan en mochten een bekeuring in ontvangst nemen. Buurtbewoners stelden de controle zeer op prijs, want zij ondervonden overlast van het sluipverkeer.

Overstekende kat

WOERDEN Een fietsster raakte op donderdagmorgen 9 oktober gewond toen zij met haar fiets ten val kwam.

Rond 07.45 uur fietste een 55-jarige vrouw uit Woerden over de Hollandbaan. Plotseling stak een kat de weg over. Zij week voor het beestje uit en kwam daardoor ten val. De Woerdense liep een hoofdwond en letsel aan haar arm op. Zij werd per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Scootercontrole

BREUKELEN/MAARSSEN De politie heeft op donderdag 9 oktober van 15.00 uur tot 21.30 uur op twee plaatsen een scootercontrole gehouden.

De controle vond plaats op de Markt in Breukelen en de Maarssenbroeksedijk in Maarssen. In totaal werden twintig bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor: opgevoerd motorblok (7), geen rijbewijs (4), niet dragen helm (1) en onverzekerd (1).

In Breukelen gedroeg een 16-jarige jongen uit die plaats zich vervelend. Hoewel hij niet gecontroleerd werd, bemoeide hij er zich wel mee toen dat bij een andere jongen gebeurde. Agenten verzochten de jongen meerdere malen om weg te gaan. Toen hij weer terug kwam, werd hij door een agent weggeduwd. Daarbij struikelde de jongen, waarna hij de agent de huid vol schold. Hij werd aangehouden en kreeg een bekeuring voor belediging.

Graafmachines vernield

MAARSSEN Op donderdag 9 oktober werden door drie jongens twee graafmachines vernield.

Rond 17.35 uur kreeg de politie de melding dat drie jongens op een terrein tussen Zwanenkamp en de Rijksweg A2 vernielingen aan twee graafmachines hadden gepleegd. Ter plaatse bleek dat de jongens spiegels, zwaailichten, ruitenwissers en verlichting hadden vernield.

Door onderzoek werd de vermoedelijke identiteit van één van hen vastgesteld: een 15-jarige jongen uit Maarssen. Agenten gingen naar zijn ouderlijke woning en troffen hem daar aan. Eén van de andere verdachten, een 15-jarige jongen uit Alkmaar, bevond zich daar ook. Beiden werden aangehouden.

Uit verder onderzoek kwam ook de identiteit van de derde verdachte naar boven: een 16-jarige jongen uit Maarssen. Hij werd in zijn ouderlijke woning aangehouden en eveneens naar het politiebureau overgebracht. Tegen de drie is proces-verbaal opgemaakt. Het verbaal wordt voor afhandeling middels een alternatieve straf overgedragen aan Bureau Halt. Tevens zal de schade door de verdachten moeten worden vergoed.