Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Rotterdam Postbus 70012
3000 KP ROTTERDAM

Den Haag Ons kenmerk
9 oktober 2008 BVE/I&I/64273

Onderwerp
Bestuurlijke afspraken zorg en beroepsonderwijs

Geacht college,
Mede namens de minister voor Jeugd en Gezin, de minister voor Wonen, Wijken en Integratie, de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de staatssecretaris van Justitie, bevestig ik hierbij de afspraken die wij op 8 oktober met een delegatie van uw college en Rotterdamse scholen gemaakt hebben om (dreigende) maatschappelijke uitval van jongeren tegen te gaan. De afspraken zijn als bijlage bij deze brief gevoegd.

Onderdeel van de gemaakte afspraken is dat er vóór 1 januari 2009 door een gezamenlijke werkgroep een concrete uitwerking wordt gemaakt van de inhoudelijke, regeltechnische of financiële belemmeringen die er in de praktijk zijn om te komen tot een goede samenwerking tussen zorginstellingen en het beroepsonderwijs om daarmee de maatschappelijke uitval van jongeren te voorkomen. Namens de ministeries staat de werkgroep onder regie van minister Rouvoet. Kennis en ervaringen worden gedeeld met andere grote steden. Ook gaan we aan de slag met een pilot voor de Wijkschool.

De afspraken vormen een goede basis om gezamenlijk aan de slag te gaan. In januari 2009 bekijken we de vorderingen in de uitwerking.

De staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Rijnstraat 50, Postbus 16375, 2500 BJ Den Haag T +31-70-412 3456 F +31-70-412 3450 W www.minocw.nl