Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie

van Zorggroep Almere wint KNMP Innovatieprijs

Diabeteswerkgroep Farmacie van Zorggroep Almere wint KNMP Innovatieprijs

10 oktober 2008

De diabeteswerkgroep Farmacie van Zorggroep Almere heeft dinsdag 7 oktober de KNMP Innovatieprijs 2008 gewonnen.

De prijs, een geldbedrag van EUR 3500,-, is tijdens het geheel uitverkochte KNMP Congres in de Jaarbeurs in Utrecht uitgereikt aan apothekers Heleen Bultman, Sjieuwkje van der Wijk en Karin Hoppenbrouwers. De KNMP-Innovatieprijs is in 1992 ingesteld en wordt jaarlijks uitgereikt aan apothekers die een nieuw element aan het apothekersberoep hebben toegevoegd.

"Een fantastisch resultaat en een mooie waardering voor onze manier van werken, in samenwerking en in samenhang met de andere eerstelijns hulpverleners", aldus een opgetogen Garmt Boonstra, manager farmacie bij Zorggroep Almere.

"De belangrijkste reden waarom wij deze prijs krijgen, is dat de bij ons gebruikelijke manier van werken een voorbeeld is voor anderen in de eerstelijnsgezondheidszorg in Nederland. Onze aanpak is helemaal gericht op de patiënt en bovendien goed ingebed in een zorgmodel, waarbij meerdere disciplines zijn betrokken. Elders is een geïntegreerde samenwerking van apothekers en apotheekassistenten met andere eerstelijns disciplines namelijk lang niet zo vanzelfsprekend", legt Boonstra uit.

"Wij zien in de toekenning van de prijs dan ook vooral een erkenning voor onze dagelijkse manier van werken. Het is leuk om te merken dat dit anderen kan inspireren om de samenwerking verder uit te bouwen."


---

© 2008 KNMP
KNMP Vandaag Vakinhoud Bedrijfsvoering Producten Over de KNMP Dossiers Contact Help