Persberichten Binnensticht, 12.15 uur

Utrecht, 10-10-2008

Winkeldiefstal

ZEIST Bij een winkel op het Emmaplein is donderdagmiddag een winkeldievegge aangehouden.

Omstreeks 14.15 uur stopte een 65-jarige vrouw uit De Bilt goederen vanuit haar boodschappenmand in haar tas. Ze passeerde de kassa zonder deze goederen af te rekenen. De vrouw werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Zij kreeg een boete van 150 euro, waarna ze werd heengezonden.

Snelheidscontrole

BUNNIK Op de Schoudermantel hield de politie donderdagmiddag van 07.30 uur tot 11.00 uur een snelheidscontrole. 2833 Voertuigen werden gecontroleerd, waarvan 206 bestuurders een te hoge snelheid voerden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/uur, waar een snelheid van 50 km/u is toegestaan.

Aanhouding fietsendief

BILTHOVEN Op de Nachtegaallaan zijn donderdagmiddag drie verdachten aangehouden die betrokken zouden zijn bij het pogen een fiets te stelen.

De politie kreeg om 15.15 uur een melding dat een burger een jongen had aangehouden die even daarvoor poogde zijn fiets te stelen. De verdachte, een 11-jarige Utrechter, werd ter plekke door agenten overgenomen van de burger. Twee andere agenten die eveneens ter plekke waren, hielden een 17-jarige jongen uit Utrecht aan die mogelijk betrokken zou zijn bij de poging om de fiets te stelen. Terwijl agenten met de 11-jarige verdachte in gesprek waren, wees de jongen ook nog een ander persoon aan die mogelijk hierbij betrokken was. Hierop werd ook hij, 16-jarige Utrechter, aangehouden. Door een getuige werd aangegeven dat het drietal de fietsen waarop ze zich verplaatst hadden ergens hadden neergezet. Bij controle van deze fietsen bleek dat de sloten geopend waren, maar dat er geen sleutel aanwezig was. De fietsen werden in beslaggenomen. Ze werden meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De ouders werden in kennis gesteld.

Oproep getuigen: auto-inbraken

Driebergen Op woensdagavond 1 oktober is er drie keer ingebroken in autos die geparkeerd stonden op verschillende plekken. De buit bestond uit een navigatiesysteem, een telefoon en een toillettas.

De Politie verzoekt getuigen die meer informatie kunnen verstrekken over de diefstallen, contact op te nemen via 0900-8844. Of voor anonieme meldingen: 0800-7000.

Wat kunt u doen?

De politie waarschuwt om alert te blijven op auto-inbraken. Mocht u een verdachte situatie zien, belt u dan direct 112. Let op het signalement en geef dit door.

Hoe kunt u inbraak voorkomen?

Om uw eigen auto onaantrekkelijk te maken voor dieven, is het van belang geen waardevolle spullen (telefoons, geld, autoradios, jassen en tassen) in het zicht achter te laten. Beter nog is, om helemaal geen waardevolle spullen in de auto te laten, dus ook niet uit het zicht. Ook handschoenenkastjes en ruimtes onder de stoelen zijn namelijk geheime plekken meer. Het beste is deze laatste ruimte open te laten zonder inhoud, zodat iedereen kan zien dat er niets in zit. Kunt u uw waardevolle spullen echt niet meenemen, laat dan een kluisje hiervoor in uw auto monteren. Een goedgekeurd alarmsysteem schrikt dieven af en een startonderbreker voorkomt dat dieven er met uw auto vandoor gaan. Als laatste tip is het belangrijk uw auto altijd in het zicht en op een goed verlichte parkeerplaats te parkeren.