Persberichten stad Utrecht, 12.00 uur

Utrecht, 10-10-2008

Dodelijk ongeval A12 Utrecht

UTRECHT Donderdagmiddag vond op de Rijksweg A12 ter hoogte van Utrecht een aanrijding plaats waarbij een man om het leven is gekomen.

Omstreeks 16.30 uur kwam bij de politie een melding binnen van een aanrijding. Ter hoogte van de afrit van de Rijksweg A12 in de richting van de Rijksweg A27 raakten twee vrachtauto's en drie personenauto's betrokken bij het ongeval. Eén bestuurder 64 jaar uit Hazerswoude Rijndijk overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Een 40-jarige bestuurder uit Zwolle raakte ernstig gewond en werd overgebracht naar het UMC in Utrecht. Een derde bestuurder van een personenauto kwam met de schrik vrij. De chauffeurs van de vrachtwagens werden voor een verklaring meegenomen naar het bureau.

De hoofdrijbaan richting Arnhem raakte door het ongeval volledig gestremd. Het verkeer is ter hoogte van knooppunt Oudenrijn omgeleid. De politie is bezig met een onderzoek naar de exacte toedracht van de aanrijding.

Verdachten herkend op Hengeveld

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag 9 oktober drie personen aangehouden die door getuigen herkend waren van beeldmateriaal in Bureau Hengeveld.

In de uitzending van Bureau Hengeveld van woensdag 8 oktober werden beelden getoond van drie jongens die een diefstal pleegden bij een winkel aan het Bisonspoor in Maarssen. Op het beeld was te zien dat de jongens mobiele telefoons wegnamen. Donderdagmiddag belde een getuige uit Utrecht dat de getoonde jongens in de omgeving van de Gagelhof in Utrecht liepen. Ter plaatse zagen agenten een groepje van vijf jongens op de Oranjerivierdreef staan.

Bij het zien van de politie liep één van de jongens weg. Aan de hand van het signalement werd duidelijk dat het één van de verdachte van de beelden was. Een tweede jongen probeerde ook weg te rennen. Na een korte achtervolging konden de jongens -18 en 16 jaar beiden uit Utrecht worden aangehouden. De derde verdachte werd herkend door een collega die eveneens de beelden van Bureau Hengeveld had gezien. De jongens worden verdacht van het plegen van de diefstal.

Autodieven aangehouden

UTRECHT In de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 oktober heeft de politie twee personen in een gestolen auto aangehouden.

Tijdens de surveillance zagen agenten een Jeep met twee inzittenden over het Janskerkhof rijden. De agenten hadden een onderbuik gevoel dat één en ander niet in orde was met de auto. Via de Meldkamer werd het kenteken gecontroleerd en bleek dat de auto als gestolen gesignaleerd stond. De bestuurder kreeg een stopteken, maar voldeed niet direct hier aan. Uiteindelijk besloot de bestuurder ter hoogte van het Wilhelminapark te stoppen.

De agenten sommeerden de bestuurder en zijn bijrijder de handen uit het raam te steken. Hieraan werd voldaan. Beide verdachten 16 en 19 jaar uit Wezep en Utrecht werden aangehouden. Op het bureau bleek dat de 16-jarige gesignaleerd stond, omdat hij was weggelopen uit een instelling. De auto bleek in Hilversum te zijn gestolen.

Man aangehouden met gestolen fiets

UTRECHT Donderdagavond heeft de politie op het Jansveld een man aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Agenten stonden rond 20.05 uur op de hoek van het Jansveld met de Voorstraat. Op een gegeven moment kwam een man op een fiets aanrijden. Bij het zien van de agenten schrok de man en stuurde snel in de richting van het Jansveld. Eén van de agenten zag dat het slot van de fiets niet in orde was. De 30-jarige man uit Utrecht werd staande gehouden en de fiets werd gecontroleerd. Aan de hand van het framenummer werd duidelijk dat de fiets gestolen was. De Utrechter werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Straatroof

UTRECHT Op de Oudegracht vond donderdagmiddag een beroving plaats waarbij een man het slachtoffer werd.

Een 21-jarige man uit Utrecht liep omstreeks 16.05 uur over de Oudegracht. Op een gegeven moment werd hij aangesproken door een meisje met de vraag of zij een euro kon krijgen. De man pakte zijn portemonnee en wilde het meisje een euro geven. Plotseling greep het meisje in de portemonnee van de man en haalde al zijn geld eruit. Zij rende weg en stapte verderop in een taxi. Het slachtoffer heeft nog achter het meisje aan gerend maar kon haar niet meer achterhalen.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht centrum, tel.: 0900 88 44.