Gemeente Ermelo


DansLokaal Veluwe goed bezocht

Op vrijdag 3 oktober vond in De Dialoog in Ermelo en CC Stroud in Putten voor de allereerste keer DansLokaal Veluwe plaats. De West-Veluwe had hiermee de primeur voor de eerste regionale versie van Gelderland Danst!

De negen West-Veluwse amateurdansgroepen waren erg enthousiast over dit nieuwe podium. De ca 150 dansers uit deze groepen lieten diverse dansen zien: van klassiek tot modern, van showdans tot breakdance. Ook waren er twee optredens van professionele Gelderse dansgroepen.

DansLokaal Veluwe 2008
Fotografie: Corien van der Poll

Tijdens DansLokaal werden professionele video- en foto-opnames gemaakt, die de deelnemende groepen later kunnen inzetten voor eigen pr-acties. Onderdeel van DansLokaal Veluwe waren ook workshops waar 45 amateurdansers en dansmakers uit de regio aan deelnamen op zaterdag 4 en zondag 5 oktober in 't Klooster in Harderwijk. Al met al een inspirerend en vernieuwend dansweekend aan de start van de Dansweek.

DansLokaal Veluwe 2008
Fotografie: Cindy van der Meer

DansLokaal Veluwe werd georganiseerd door KCG i.s.m. Centrum voor de Kunsten 't Klooster in Harderwijk en het Servicepunt Amateurkunst Noordwest-Veluwe, in opdracht van Gebiedsgericht Cultuurbeleid West-Veluwe.

KCG
KCG is hét Gelderse kenniscentrum voor amateurkunst, buitenschoolse kunsteducatie en professionele kunst. Samen met culturele organisaties en gemeenten creëert KCG goede condities voor kunst en cultuur in de hele provincie. KCG doet dit door partijen te adviseren, samen te brengen en bovenlokale projecten en manifestaties te ontwikkelen. KCG wordt gesubsidieerd door het provinciaal bestuur van Gelderland.

DansLokaal Veluwe was de eerste lokale editie van het succesvolle dansfestival Gelderland Danst!, dat KCG jaarlijks organiseert voor deelnemers uit de gehele provincie. Gebiedsgericht Cultuurbeleid West-Veluwe is een samenwerkingsverband van de gemeenten Barneveld, Ermelo, Harderwijk, Nijkerk, Putten, Scherpenzeel en provincie Gelderland. Gebiedsgericht Cultuurbeleid Veluwe wordt uitgevoerd door KCG.