Gemeente Etten-Leur

Felix de Bekker legt wethouderschap neer

Felix de Bekker legt wethouderschap van Etten-Leur neer

Felix de Bekker legt zijn functie als wethouder van de gemeente Etten-Leur neer. Hij heeft dat 10 oktober 2008 bekend gemaakt.

Zijn streven is om uiterlijk medio december aanstaande uit de actieve plaatselijke politiek te stappen. Hij wil met die tijdsruimte aan zijn partij CDA gelegenheid geven om op een zorgvuldige wijze te voorzien in zijn opvolging.

Felix de Bekker is onafgebroken wethouder sinds april 2002. Ook in de periode 1990-1994 oefende hij die functie uit in Etten-Leur.

In een toelichting zegt Felix de Bekker dat het hem na 22 jaar raadslidmaatschap en 10 jaar wethouderschap zwaar valt om het noodzakelijke enthousiasme te blijven opbrengen. "Vooral de laatste jaren, waarin er om politieke redenen is gekozen voor een college met drie wethouders, heb ik een uitgebreide en zware portefeuille gehad, waardoor de noodzakelijke balans tussen werk en ontspanning is verstoord", zegt hij.

Felix de Bekker voegt eraan toe dat hij er niet voor wil kiezen om een minder zichtbare wethoudersrol te vervullen. "Ik wil mij voor de Etten-Leurse samenleving voor honderd procent in kunnen zetten en daarop voor onze burgers aanspreekbaar zijn. Dit ging de laatste periode steeds meer knellen".

Felix de Bekker kijkt met voldoening terug op het werk als gemeentebestuurder, de bijbehorende inspanningen en contacten, maar vooral op de resultaten waaraan hij voor de burgers en bedrijven van Etten-Leur een bijdrage heeft mogen leveren, dankzij diezelfde burgers.

Felix de Bekker wil terugkeren naar het bedrijfsleven. Hij ambieert een rol met name binnen de zakelijke dienstverlening.

Over de datum en wijze van afscheid van wethouder De Bekker wordt overleg gepleegd.

20081009\pwm\0460

Vacatures

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl