Dienstenbond CNV

Nieuws

10 oktober 2008

CNV Dienstenbond belt u en de laatste ontwikkelingen bij Achmea.

Op 16 oktober 2008 wordt u door kaderleden of bestuurders van CNV Dienstenbond gebeld over het Sociaal Plan. Wij zijn geïnformeerd over de ontwikkelingen in het pensioenbedrijf en het dienstenbedrijf SZ.

Belactie
In deze dagen worden er bij de Achmea-vestigingen kaartjes uitgedeeld waarin wij uw collega's vragen hun mening te geven over het nieuwe Sociaal Plan. Bijgevoegd vindt u een kaartje, die u aan uw ongeorganiseerde collega kunt geven. Wij verwijzen daarbij naar een enquete op onze site. Ook u kunt die enquete invullen. Maar wij willen ook graag met u in gesprek over onze inzet voor de onderhandelingen over het Sociaal Plan. CNV Dienstenbond vindt het erg belangrijk om u zelf aan het woord te laten. Reden waarom wij zowel een enquete houden als u zelf bellen. Onder het motto: Wij willen dat u onze inzet bepaalt" geeft CNV Dienstenbond u nu de kans om uw mening over het Sociaal Plan te geven. Wilt u het huidige Sociaal Plan behouden, verbeteren of totaal veranderen. Uw mening telt!

16 oktober 2008 zullen wij tussen 17.30 uur en 20.00 uur bellen. Wij kunnen niet garanderen dat iedereen gebeld wordt, maar als u toch uw mening wilt geven dan kunt u dat ook door dat aan te geven via de enquete.
Wij hopen op uw inbreng voor het nieuwe Sociaal Plan, want u bepaalt onze inzet.

Ontwikkelingen
Bij het pensioenbedrijf van Achmea Syntrus is men bezig zich te heroriënteren. Daartoe zijn adviesaanvragen in voorbereiding. Of en welke gevolgen dat zal hebben voor medewerkers is nu nog onzeker. Ook voor het Dienstenbedrijf SZ geldt dat er een heroriëntatie plaatsvindt. Achmea Vitale is bezig met een nieuw businessplan. Ook hier is geen duidelijkheid over de personele gevolgen. Voor beide situaties wordt in ieder geval de toezegging gedaan dat als een en ander gevolgen heeft het dan geldende Sociaal Plan van toepassing is.

Ook is er gesproken over wat losse eindjes van de cao naar aanleiding van vragen van leden. Omdat Achmea heeft toegezegd hier de volgende keer op terug te komen zullen wij u daarover in een volgende info informeren.

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder Ike Wiersinga (i.wiersinga@remove-this.cnvdibo.nl).

Nog even dit. U bent lid! Uw collega nog niet? De hoogste tijd om nu lid te worden. Wij rekenen op u!

Lid werft lid actie:
Kijk voor deze actie op onze site www.cnvdienstenbond.nl en spaar mee voor mooie prijzen.