Gemeente Sneek


kennismakingsbezoek aan sneek

Nieuwe CdK brengt kennismakingsbezoek aan Sneek

Bezoek nieuwe CdK aan Sneek De nieuwe Commissaris van de Koningin in Fryslân, de heer J.A. Jorritsma, bracht donderdag 9 oktober een kennismakingsbezoek aan de gemeente Sneek.

De nieuwe commissaris werd ontvangen aan boord van de Johanna Jacoba waar hij kennismaakte met de leden van het college van burgemeester en wethouders.
Vervolgens werd de heer Jorritsma al varend door de collegeleden bijgepraat over onderwerpen die de bevolking en de bestuurders van Sneek na aan het hart liggen, zoals de voortgang rond de tweede fase van het Friese Merenproject en de Potten, de stand van zaken rond de ontwikkeling van nieuwe industrieterreinen en die van watersportbedrijvenpark 't Ges in het bijzonder. Daarnaast was er aandacht voor de voortgang van de samenwerking in A7 Landstad Fryslân verband en het totstandkomen van een nieuw spoorstation in het toekomstige uitbreidingsplan Harinxmaland. Uiteraard ook ruime aandacht voor alle ontwikkelingen rondom de herindeling in de Friese Zuidwesthoek alsmede de bevolkingsontwikkeling in de regio.

Rond 10.30 uur arriveerde de heer Jorritsma met het college van B&W bij het hoofdkantoor van Poiesz Supermarkten B.V. aan de Edisonstraat 3 te Sneek waar algemeen directeur de heer P. Smit het gezelschap ontving en rondleidde.
Aansluitend werd een bezoek gebracht aan de fabriek van Leaf Holland BV waarna het gezelschap zich wederom aan boord van de Johanna Jacoba begaf om de rondvaart in en om Sneek te vervolgen en de lunch te gebruiken.

Het kennismakingsbezoek van de heer Jorritsma was overigens niet het eerste officiële bezoek aan Sneek.
Bij de opening van de Sneekweek 2008 vervulde hij al de rol van Vlootvoogd bij de Vlootschouw.

Foto © Simon Bleeker