Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 10 oktober 2008

Dodelijke ongeval

Enschede

Op vrijdag 10 oktober 2008 omstreeks 2.38 uur reed een 29-jarige man uit Enschede op zijn fiets over de Hengelosestraat in Enschede. Ter hoogte van de Saturnusstraat, bij de (fiets)oversteekplaats, stak hij de weg over. Op datzelfde moment reed over de Hengelosestraat, komende uit de richting van Hengelo een 23-jarige Oldenzaalse bestuurder van een taxi. Deze taxichauffeur zag de 29-jarige fietser te laat en kon niet op tijd stoppen. Hierdoor botste hij tegen de fietser. De 29-jarige man was op slag dood.

De taxichauffeur is door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij gecontroleerd op alcohol en moest hij een verklaring afleggen. De man is in verzekering gesteld. De verkeersongevallenanalist van de politie Twente heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Zowel de auto als de fiets zijn in beslag genomen. Beide voertuigen zijn door de botsing total loss verklaard. De Hengelosestraat is in verband met het onderzoek 2 uren afgezet geweest.

Met alcohol achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Hengelo

Een 34-jarige automobilist uit Delden en een 36-jarige en een 49-jarige automobilist beiden uit Hengelo mochten op vrijdag 10 oktober hun rijbewijzen inleveren, omdat zij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Vrijdagmorgen 10 oktober omstreeks 00.15 uur controleerden surveillerende agenten, op de Kuipersdijk in Hengelo, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de 36-jarige man uit Hengelo alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,54 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. De man bleek in 2007 ook een proces-verbaal te hebben gehad voor het besturen van een auto onder invloed van alcohol.

Rond hetzelfde tijdstip werd een 34-jarige automobilist uit Delden gecontroleerd. Ook hierbij had men het vermoeden dat de man alcohol genuttigd had. Hij werd voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,36 promille uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Omstreeks 00.30 uur controleerden surveillerende agenten op de Kuipersdijk in Hengelo, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat ook deze automobilist, een 49-jarige man uit Hengelo, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,9 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (08-127944)

Scooterbestuurder en bijrijder gewond na aanrijding met auto

Enschede

Een 16-jarige scooterbestuurder en zijn 15-jarige bijrijder, beiden woonachtig in Enschede, raakten donderdag 9 oktober gewond toen zij met hun scooter op de Boulevard 1945 in Enschede werden aangereden door automobilist.

Donderdagavond 9 oktober werd omstreeks 21.00 uur gemeld dat op de Boulevard 1945 in Enschede een aanrijding had plaats gevonden. Bleek dat een 16-jarige jongen en zijn 15-jarige bijrijder op de Boulevard 1945 reden. Voor hen reed een 30-jarige automobiliste uit Enschede. De automobiliste sloeg ter hoogte van het tankstation rechts af en zag daarbij de scooter over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden.

De beide jongens werden door het ambulancepersoneel ter plekke behandeld aan hun verwondingen. De auto moest worden afgesleept in verband met een lekke band. (08-127896)

Fietser gewond na aanrijding met auto

Ootmarsum

Een 78-jarige man uit Ootmarsum raakte donderdag 9 oktober gewond, toen hij met zijn fiets op de Denekamperstraat in Ootmarsum, werd aangereden door een auto.

Donderdag 9 oktober werd omstreeks 16.20 uur gemeld dat op de Denekamperstraat in Ootmarsum een aanrijding had plaats gevonden. Bleek dat een 78-jarige man uit Ootmarsum met zijn fiets vanaf de Meijerij de Denekamperstraat overstak. Hierbij werd hij aangereden door een achteruitrijdende bestelauto, welke bestuurd werd door een 45-jarige man uit Vasse. De bestelbus had een afslag gemist en reed daarom achterwaarts terug. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De ter plaatse gekomen huisarts verleende medische hulp waarna de 78-jarige man voor de zekerheid werd meegenomen door een ambulance naar het ziekenhuis. (08-127777)

Fietsster gewond na aanrijding met auto

Almelo

Een 26-jarige vrouw uit Almelo raakte donderdag 9 oktober gewond, toen zij met haar fiets op de kruising M.T. Steynstraat / Schoolstraat in Almelo werd aangereden door een automobilist.

Donderdag 9 oktober werd omstreeks 10.00 uur gemeld dat op de kruising M.T. Steynstraat / Schoolstraat in Almelo een aanrijding had plaats gevonden. Bleek dat een 26-jarige vrouw uit Almelo met haar fiets over de Schoolstraat in Almelo reed. Hierbij werd zij aangereden door een 48-jarige automobilist uit Almelo. Deze kwam uit de M.T Steynstraat en zag daarbij de fietsster over het hoofd.

Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De vrouw werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het Twenteborg ziekenhuis in Almelo. (08-127575)

Met ruim 2,2 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Westerhaar

Een 41-jarige automobiliste uit Vroomshoop heeft op donderdag 9 oktober haar rijbewijs moeten inleveren, omdat zij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Donderdagavond 9 oktober omstreeks 21.20 uur wilden surveillerende agenten, op de Hoofdweg in Vroomshoop, een bestuurder van een auto controleren. Deze reed met een te hoge snelheid en negeerde een stopteken en reed door naar de Veenstraat. Daar werd de automobiliste aangesproken door de agenten. Omdat het vermoeden bestond dat de automobiliste, een 41-jarige vrouw uit Vroomshoop, alcohol genuttigd had, werd de vrouw aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Tijdens de aanhouding verzette de vrouw zich hevig. De ademanalyse op het bureau wees 2,2 promille uit. Het rijbewijs van de automobiliste werd ingevorderd. De vrouw bleek in het verleden vaker onder invloed van alcohol een auto te hebben bestuurd. (08-127912)

Bij een verkeerscontrole zijn 36 processen-verbaal uitgeschreven

Hengelo

De politie heeft tijdens een verkeerscontrole in Enschede op donderdag 9 oktober en vrijdag 10 oktober 36 processen-verbaal uitgeschreven.

Tijdens verkeerscontroles op diverse locaties in het centrum van Enschede, zijn op donderdag 9 oktober en vrijdag 10 oktober 36 processen-verbaal uitgeschreven. Zes automobilisten bleken onder invloed van alcohol een auto te hebben bestuurd, waarvan één bestuurder, een 42-jarige man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Tegen de automobilisten zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Ook zijn er die avond / nacht 30 fietsers bekeurd voor het niet voeren van fietsverlichting. (08-127966)

Getuigen gezocht van aanrijding 10-jarig meisje

Borne

De politie is opzoek naar getuigen van een aanrijding op donderdag 9 oktober op de kruising Azelosestraat/Stationsstraat in Borne. Een 10-jarig meisje is rond 16.45 uur door de bestuurder van een zwarte personenauto aangereden.

Een 10-jarige meisje fietste op donderdag 9 oktober rond 16.45 uur op de kruising Azelosestraat/Stationstraat in Borne toen ze werd aangereden door een bestuurder van een zwarte personenauto. De bestuurder is gestopt. Hij heeft haar gegevens genoteerd en beloofd contact op te nemen. Dit heeft hij niet gedaan. De politie verzoekt getuigen die iets gezien hebben van de aanrijding zich te melden bij de politie Twente. Dat kan via het telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Het meisje is bij de aanrijding niet gewond geraakt. Haar fiets is wel beschadigd. (08-128073)

tel. 053-4555588


---- --