Gemeente Den Haag

Start inspraak voorstel herinrichting Valkenboslaan

Het college van burgemeester en wethouders geeft het plan voor herinrichting van de Valkenboslaan vrij voor inspraak. Om de verkeersveiligheid voor fietsers sterk te verbeteren wordt voorgesteld aan beide zijden van de weg vrijliggende fietspaden aan te leggen. Om hiervoor ruimte vrij te maken, heeft de Valkenboslaan straks in beide richtingen nog één rijstrook over voor het autoverkeer. Het is de bedoeling dat in september 2009 begonnen wordt met de werkzaamheden.

Verkeerswethouder Peter Smit vindt het een prima voorstel, omdat het plan zoveel mogelijk rekening houdt met de wensen van zowel alle verkeersdeelnemers als ook van de buurtbewoners. Fietsers kunnen straks veilig en comfortabel gebruikmaken van de vrijliggende fietspaden. Vrijwel alle bomen die in goede conditie zijn blijven staan, een aantal is in slechte staat en wordt daarom vervangen. Vanwege de hoge parkeerdruk hebben we er ook nadrukkelijk voor gekozen om zoveel mogelijk parkeerplaatsen te behouden. Daarnaast wijst verkeersonderzoek uit dat we het aantal rijstroken in beide rijrichtingen kunnen verminderen, zonder dat dit de doorstroming van het autoverkeer nadelig beïnvloedt.

Inspraakperiode en inloopbijeenkomst
De gemeente organiseert voor betrokkenen en belanghebbenden een inloopbijeenkomst Voorontwerp vrijliggende fietspaden Valkenboslaan. Deze bijeenkomst vindt plaats op woensdag 19 november 2008 tussen 16.30 uur en 19.30 uur in Dienstencentrum Copernicus, Daguerrestraat 16, 2561 TT te Den Haag.

Alle belanghebbenden kunnen van maandag 13 oktober tot en met vrijdag 5 december 2008 schriftelijk reageren op het voorstel. Het ligt tijdens deze periode ter inzage bij het gemeentelijk ContactCentrum in het stadhuis, Spui 70, en op het stadsdeelkantoor Segbroek, Fahrenheitstraat 190 te Den Haag. Op basis van de reacties wordt een definitief voorstel opgesteld. Naar verwachting legt het college dit voorstel in het voorjaar van 2009 ter besluitvorming voor aan de gemeenteraad.