Gemeente Den Haag

Takkenroute: grof tuinafval gratis opgehaald

De gemeente Den Haag organiseert ook dit najaar de Takkenroute. De Takkenroute wordt gereden vanaf woensdag 15 tot en met vrijdag 24 oktober. Tijdens de Takkenroute wordt snoeiafval afkomstig van bomen en struiken op afspraak gratis opgehaald. Het ingezamelde groen wordt voornamelijk verwerkt tot compost.

Hagenaars die grof tuinafval willen laten ophalen kunnen bellen met de Grofvuiltelefoon op het nummer 070 366 08 08. Grof tuinafval en ander grofvuil, zoals meubilair en witgoed, worden niet tegelijkertijd opgehaald. Hiervoor moeten twee aparte afspraken worden gemaakt. Dit in verband met de aparte verwerking van beide soorten afval.

Regels inzameling
Aan de gratis inzameling van grof tuinafval zijn, in verband met de hanteerbaarheid en capaciteit van de ophaalwagens, regels verbonden. Zo worden alleen bomen, struiken en takken meegenomen, die zijn ingekort tot 1,20 meter.
Daarnaast mag de doorsnede van zowel bomen als takken maximaal twintig centimeter zijn.
Losse takken en struiken moeten met een touw gebundeld zijn. Potplanten, aarde, zand, tegels, schuttingen e.d. worden niet meegenomen.

Afvalbrengstations
Hagenaars kunnen hun grof tuinafval ook zelf afgeven op een van de afvalbrengstations. De adressen van de afvalbrengstations zijn:
- Plutostraat 1 (Binckhorst),

- Vissershavenstraat 2 (Scheveningen);

- De Werf 13 (Zichtenburg).

Inwoners van Den Haag kunnen hier terecht van maandag tot en met zaterdag van 8.30 uur tot 17.00 uur.

Aandacht voor afvalscheiding
De aparte inzameling van grof tuinafval is onderdeel van de gemeentelijke afvalscheidingscampagne. Het doel van deze campagne is meer en beter gescheiden afval, waaronder groente-, fruit- en tuinafval, op te halen.

Meer informatie is te vinden op www.denhaag.nl/takkenroute.