Politie Gelderland-Zuid

Aan de vooravond van de Landelijke Politiedag

Culemborg, 10-10-2008 o Zaterdag 11 oktober is het zover. Dan zet de politie haar deuren weer open voor het publiek. De Triosingel in Culemborg kleurt blauw. Maar ook andere hulpdiensten, zoals brandweer en ambulancedienst laten deze dag zien wat zij in huis hebben. Deze dag wordt duidelijk dat deze diensten veelvuldig met elkaar samenwerken. Dit blijkt ook uit de vele demonstraties op deze dag. Ook de Gemeente, de Koninklijke Marechaussee en de Douane zijn aanwezig en bieden een kijkje achter de schermen. Een aantal buitenlandse politiekorpsen is met verschillend materieel in Culemborg.

Ben je geïnteresseerd, dan is dit je kans om een kijkje te nemen achter de schermen van het politiewerk. In gesprek met agenten wordt duidelijk wat de mogelijkheden en middelen zijn die daarbij een rol spelen (speeddaten). Vooral jongeren worden uitgenodigd om eens langs te komen. De diversiteit van het politievak en de mensen die er werken worden op een dergelijke dag goed zichtbaar.
Deze dag kan jou ondersteunen in het maken van je keuze voor een vervolgopleiding. Het politievak kent vele kanten. Politie Gelderland-Zuid zoekt voor 2009 weer 56 nieuwe collegas. Ook HBO-ers en academici worden uitgenodigd te solliciteren.

Demonstraties
Dit jaar is er in Gelderland-Zuid alleen in Culemborg een Landelijke Politiedag. Maar we pakken wel extra uit, wat betreft het aantal voertuigen en de demonstraties. Verschillende teams verlenen hun medewerking en geven demonstraties van arrestaties. Zakkenrollers laten zien hoe ze te werk gaan en ook de technische recherche toont haar kunnen.

Helikopter
De politiehelikopter landt op het evenemententerrein aan de Triosingel. Ook kunt u ervaren hoe het is om met een politiewapen te schieten in een schietsimulator.
Mensen die voor het politievak kiezen kunnen een speciaal uitgezet parcours afleggen om er achter te komen of ze aan de gestelde eisen voldoen. Tegen een kleine vergoeding kunnen kinderen zich laten fotograferen op een politiemotor. De opbrengst daarvan is voor de stichting ALS (amyotrofische laterale sclerose). Zij doen onderzoek naar deze spierziekte en biedt hulp aan deze patiëntengroep.

Beleef het zelf en kom op zaterdag 11 oktober naar Culemborg De open dag begint om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Locatie: Triosingel 34, Culemborg.

Laatst gewijzigd 10-10-2008 13:54 | © Regio Gelderland-Zuid |