Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Winterswijk - Fietsster licht gewond                      |
Op donderdagmorgen 9 oktober is een 77-jarige fietsster uit Winterswijk licht gewond geraakt na een aanrijding op een kruispunt in Winterswijk.

Een 44-jarige automobilist uit Winsterswijk reed rond 10:00 uur over de Misterstraat in zijn woonplaats. Bij het kruispunt Stationsstraat/Gasthuisstraat/Misterstraat verleende hij geen voorrang aan de van links komende fietsster uit Winterswijk. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding. De man gaf aan dat de ruiten van zijn auto nog beslagen waren en hem het zicht belemmerde. De fietsster had een wond aan haar voet en een pijnlijke knie. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Zelhem - Fietser gewond na botsing                        |
Op donderdagmiddag 9 oktober is een 40-jarige fietser uit Doetinchem gewond geraakt na een aanrijding op het fietspad langs de Kruisbergseweg in Zelhem. De man werd met een gebroken bovenarm overgebracht naar het ziekenhuis.

Een 14-jarige jongen uit Hengelo (Gld) fietste op het fietspad langs de Kruisbergseweg. Door onbekende oorzaak kwam de jongeman ten val. Een 40-jarige fietser uit Doetinchem die achter hem reed kon de jongen niet meer ontwijken en viel ook. Hij werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De 14-jarige jongen had een schaafwond aan zijn knie.

|     |Wehl - Kettingbotsing                                     |
Een 34-jarige automobiliste uit Doetinchem raakte op donderdagmiddag 9 oktober gewond na een kettingbotsing op de Broekhuizerstraat in Wehl. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Een 24-jarige man uit Doetinchem reed rond 17:20 uur over de Broekhuizerstraat, komende uit de richting Didam. Een 39-jarige automobilist uit Wehl wilde linksaf slaan en stopte. Een 34-jarige automobiliste uit Doetinchem die daarachter reed, stopte ook. De 24-jarige man kon zijn auto niet op tijd tot stilstand brengen en botste tegen de auto van de vrouw op. Hierdoor botste deze auto tegen de voorgesorteerde auto. De vrouw werd met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

|     |Haarlo - Brand in schuur                                  |
Donderdagavond 9 oktober heeft er brand gewoed in een schuur aan de Groenloseweg in Haarlo. De brandweer heeft de schuur gecontroleerd laten uitbranden.

De brandweer kreeg omstreeks 18:15 uur een melding van een in brand staande schuur die aan de Groenloseweg. De schuur was niet meer in gebruik. Mogelijk is er tijdens de brand asbest vrijgekomen. De milieuafdeling van de gemeente is in kennis gesteld. De politie heeft de omgeving afgezet en het verkeer omgeleid. De brandweer heeft de schuur gecontroleerd laten uitbranden. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

|     |Winterswijk - Verkeercontrole                             |
Op donderdagavond 9 oktober is een grote verkeerscontrole gehouden op de Groenloseweg in Winterswijk. 38 bestuurder kregen een bekeuring voor uiteenlopende overtredingen.

De controle vond tussen 15.00 en 23.00 uur plaats en werd uitgevoerd door medewerkers van de politie, douane en belastingdienst. Naast overtredingen voor het niet dragen van de autogordel of het niet voeren van verlichting werden ook bestuurders bekeurd waarvan de aanhangwagen niet in orde bleek (geen kentekenplaten of defecte losbreekreminrichting)

De belastingdienst heeft ruim 2500 euro aan openstaande vorderingen geïnd en op vier voertuigen beslag gelegd in verband met openstaande vorderingen die men niet kon betalen.

Rond 21:15 uur werd een 26-jarige Winterswijker staande gehouden. Bij controle gaf hij een valse naam op en zijn rijbewijs bleek te zijn ingevorderd. De politie heeft twee keer proces-verbaal opgemaakt. Ook zijn auto werd in beslag genomen voor een openstaande vordering van de belastingdienst.

|     |Westendorp - politie zoekt contact met automobilist       |
De politie zoekt contact met de bestuurder van een donkerkleurige stationwagon die vrijdagochtend 10 oktober op de Terbogseweg in Westendorp indirect bij een ongeval betrokken raakte. Eventuele getuigen kunnen ook bellen met 0900 - 8844.

Een 16-jarige bromfietsster uit Westendorp reed omstreeks 09.50 over de Terborgseweg van Varsseveld in de richting van Terborg. Ter hoogte van de Heidedijk werd zij ingehaald door een donkerkleurige stationwagen. Kennelijk ging dit zodanig, dat het meisje schrok en in de berm ten val kwam. Ze liep een schaafwond op en haar bromfiets en kleding raakten beschadigd. Mogelijk heeft degene die de auto bestuurde dit niet gemerkt, maar voor de afhandeling wil de politie graag contact met hem/haar hebben.

EINDE BERICHTEN

-----------------------
(

(


---- --