Politie Noord- en Oost Gelderland

|Apeldoorn - Zestien aanhoudingen bij grote politiecontrole | | De politie heeft van donderdag op vrijdag 10 oktober met enkele tientallen agentencontroles uitgevoerd op onder meer de Molenstraat, Laan van Malkenschoten, Europaweg en de Edisonlaan. In totaal werden 16 mensen aangehouden. Tien bestuurders bleken onder invloed van alcohol. In twee auto's werd inbrekersgereedschap aangetroffen, waarvoor in totaal drie inzittenden werden ingesloten. Drie gezochte personen werden meegenomen naar het bureau. In één auto lag een groot mes, dat in beslag genomen werd. De controle werd uitgevoerd door politiemensen van Apeldoorn, medewerkers van het politieteam verkeershandhaving en regionale bureau milieu en de Koninklijke Marechaussee.

Alcoholcontrole
In totaal werd van 550 bestuurders een blaastest afgenomen. Tien van hen bleken onder invloed van alcohol. Zeven automobilisten, zes mannen en één vrouw, hadden te veel gedronken. Zij bliezen promillages tussen de 0,85 en de 1,6 promille. Van één van hen werd het rijbewijs ingenomen.

Een 31-jarige scooterrijder uit Zeewolde werd tot twee keer toe gecontroleerd. Bij de eerste blaastest bleek hij onder invloed van alcohol en blies een promillage van 1,53. Hierop kreeg hij een rijverbod opgelegd. Dit verbod negeerde hij waarna hij even later opnieuw bij een controleplaats werd betrapt. De scooter van de man werd vervolgens in beslag genomen. Twee snorfietsers, een 16-jarige jongen uit Apeldoorn blies 0,7 promille en zijn 25-jarige plaatsgenoot 1,13. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.

Inbrekersgereedschap
Een 51-jarige man uit Apeldoorn werd aangehouden voor het in bezit hebben van inbrekersgereedschap. De man werd meegenomen naar het bureau en ingesloten voor nader verhoor. Ook een 53-jarige man uit Nijmegen en een 26-jarige man uit Arnhem werd opgepakt voor het bezitten van inbrekerswerktuig. Ook zij werden ingesloten voor nader verhoor.

Mes
Bij een 20-jarige man uit Apeldoorn werd een groot mes in zijn auto aangetroffen. Het mes werd ingenomen en tegen de man volgt een proces-verbaal terzake een verboden wapen.

Opsporingsregister
Drie mensen bleken gesignaleerd te staan in het opsporingsregister van de politie en werden meegenomen naar het bureau voor de afhandeling hiervan. Eén van hen een 20-jarige man uit Apeldoorn bleek nog 6 dagen te moeten zitten en werd ingesloten.

Overige overtredingen
Een scooter werd in beslag genomen omdat de papieren en de kentekenplaten niet overeen kwamen. Een nader onderzoek volgt. De 20-jarige bestuurder man uit Apeldoorn, kreeg een boete opgelegd voor het rijden zonder geldig rijbewijs.

In totaal werden 120 bekeuringen voor verkeersovertredingen zoals niet voeren van de juiste verlichting, niet dragen van een helm, door rood licht rijden, snelheidsovertredingen en het niet kunnen tonen van de vereiste papieren.

|     |Beekbergen - Mannen aangehouden in bezit kruisbogen       |
De politie heeft donderdagavond 9 oktober twee mannen, beide 28 jaar en afkomstig uit Apeldoorn en Hoogeveen, aangehouden in het bosgebied bij de Bruggelerweg in Beekbergen. De mannen liepen met kruisbogen door het bos en werden daarop aangesproken door de boswachter.

Omstreeks 19:15 uur betrapte de boswachter, een buitengewoon opsporingsambtenaar, de mannen in het bosgebied. De boswachter kon de mannen even later overdragen aan de politie waarop zij werden meegenomen naar het bureau. De mannen kregen aan boete opgelegd voor het aanwezig zijn in het bosgebied na zonsondergang en het voorhanden hebben van de kruisbogen.

|     |Apeldoorn - Man aangehouden baldadigheid in bezit drugs   |
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 10 oktober een 22-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. De man bevuilde de deur en ruiten van een winkel aan het Leienplein in Apeldoorn door erop te spugen.

Omstreeks 03:45 uur zagen surveillerende agenten dat de man op een winkeldeur aan het spugen was en dit uitsmeerde over de ruiten. De man bleek onder invloed van alcohol waarop hij werd meegenomen naar het politiebureau. Tijdens de fouillering bleek de man in het bezit een geringe hoeveelheid van cocaïne. Hierop werd hij ingesloten voor nader verhoor.

|     |Apeldoorn - Fietser licht gewond na aanrijding            |
Een 62-jarige vrouw uit Apeldoorn raakte donderdagochtend 9 oktober licht gewond nadat zij met een auto in aanrijding kwam op de Kayersdijk in Apeldoorn. De fietser werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De automobilist, een 71-jarige vrouw uit Apeldoorn, reed vanuit de Reigersweg en wilde linksaf de Kayersdijk inslaan. Door de laagstaande zon zag zij de fietser over het hoofd waardoor een aanrijding ontstond. De 62-jarige fietser werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het Lukas ziekenhuis.

|     |Apeldoorn - Sieraden ontvreemd na babbeltruc              |
Een bewoonster van een seniorenflat aan de Eglantier in Apeldoorn werd donderdag 9 oktober slachtoffer van een babbeltruc. Er kwam een vrouw bij haar aan de deur voor het invullen van een vragenlijst. Nadat de vrouw de woning had verlaten waren haar sieraden ontvreemd.

Omstreeks 11:30 uur kwam er een vrouw aan de deur die zich uitgaf als kleindochter van een buurvrouw. De vrouw kwam voor het invullen van een vragenlijst voor de woningbouw. Zij ging met de bewoonster mee de flat in. Nadat zij de woning weer had verlaten kwam de bewoonster erachter dat haar sieraden waren ontvreemd. De politie is direct een onderzoek gestart. De politie waarschuwt voor dit soort trucs en adviseert onbekenden niet binnen te laten, tenzij met duidelijk doel en legitimatie.

|     |Apeldoorn - Inbraak bedrijvenpand                         |
In een pand aan de Amersfoortseweg in Apeldoorn, met meerdere kantoren, werd donderdagavond 9 oktober ingebroken. Er werden laptops buit gemaakt.

De politie kreeg omstreeks 19:15 uur de melding naar aanleiding van een inbraakalarm. Er bleek te zijn ingebroken bij alle drie de kantoren. Een aantal laptops werden meegenomen. De politie is direct een onderzoek gestart.

EINDE BERICHTEN

-----------------------
(

(


---- --