Gemeente Rotterdam

De zesde editie van het Rotterdamse Bouwputtenfestival mag nu al een succes worden genoemd. De bouwputbezoeken waar belangstellenden voor konden inschrijven, zijn allemaal volgeboekt. Wie gratis de put in wil, kan nog wel mee met een speciale editie van Parfum de BoemBoem. Maar vol is vol.

Het City Informatiecentrum van de gemeente Rotterdam houdt dit jaar voor de zesde maal het Bouwputtenfestival. Rotterdammers en bezoekers van de stad kunnen de hele maand oktober de schoonheid van het bouwen ervaren. Een gevarieerd en verrassend programma voert belangstellenden langs belangrijke bouwactiviteiten in de stad.

Zoals elk jaar zijn er ook ditmaal rondleidingen in bouwputten georganiseerd. Die bouwputbezoeken zijn, tot verrassing van de organisatie, allemaal al volgeboekt. Wie een kijkje in een bouwput wil nemen, kan nog wel meefietsen in een speciale editie van Parfum de BoemBoem. Dit evenement leidt de deelnemers op zaterdag 18 oktober langs verschillende bouwputten in de binnenstad, waar ze getrakteerd worden op verrassende vertellingen en spetterende optredens. Het programma begint om 11.30 uur of om 14.30 uur. Voor fietsen wordt gezorgd. Deelname aan Parfum de BoemBoem is gratis, reserveren noodzakelijk: 0800-1545.

Bouwputambassadeurs
Een ander belangrijk onderdeel van het zesde Bouwputtenfestival is de verkiezing van de bouwput van het jaar. De Rotterdamse fotografe Sanne Donders bracht twaalf bekende en minder bekende echte Rotterdammers in beeld die elk ambassadeur zijn van één bouwput. Op de websites van Bureau Binnenstad en het City Informatiecentrum vertellen de ambassadeurs waarom hun hart harder gaat bonken van de betreffende bouwput. De bouwputambassadeurs zijn behalve op de website nu ook bij de bouwplaatsen te zien, op levensgrote spandoeken.

Iedereen kan tot 21 oktober zijn stem uitbrengen op zijn favoriete bouwput via www.cic.rotterdam.nl en www.rotterdam.nl/binnenstad. Op zaterdag 25 oktober om 15.30 uur maakt wethouder Hamit Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) de winnende bouwput bekend in het City Informatiecentrum, Coolsingel 197.

Bron: Bestuursdienst, 10-10-2008