Joël Lebreton benoemd tot voorzitter en algemeen directeur Transdev

10/10/2008 14:54

Connexxion Nederland NV

Bij Transdev is Joël Lebreton benoemd tot voorzitter en algemeen directeur. Hij volgt hiermee Philippe Segretain op, wiens ambtstermijn afloopt. De Transdev groep is een dochtermaatschappij van de Franse 'Caisse des Dépots', en het vier na grootste openbaar vervoersbedrijf van Europa.

Joël Lebreton begon zijn baan bij Transdev bij de oprichting van de onderneming in 1991. Tot op vandaag bekleedde hij er de functie van algemeen directeur. In de afgelopen 20 jaar was hij de stuwende kracht achter het succes van de onderneming, en zijn benoeming kan dan ook als een logische stap worden gezien. Met zijn competentie en ervaring blijft Joël Breton de strategische ontwikkeling van de groep dienen, en tegelijkertijd geeft hij een nieuwe impuls aan de positie van Transdev door als aanbieder van intermodaal transport voor lokale overheden te verstevigen.

Hij heeft de ambitie de groei van de groep voort te zetten en te consolideren, met een vernieuwende blik op een sector die altijd in beweging is. In het verleden liet Joël Lebreton Transdev een grote strategische ommezwaai maken door met succes de tram in Frankrijk te herintroduceren, door de groep internationaal op de kaart te zetten, en door vernieuwende dienstverlening (vraagafhankelijk vervoer, deelauto's) te ontwikkelen.

Joël Lebreton verklaarde dat "Publieke transportondernemingen belangrijke spelers zijn bij het aangaan van de economische, sociale en milieu-uitdagingen waarmee de samenleving op dit moment geconfronteerd wordt. Transdev neemt een uitermate belangrijke verantwoordelijkheid op zich, door elke dag opnieuw originele en ambitieuze projecten te ontwikkelen die tegemoetkomen aan alle verwachtingen van bestuurders en hun burgers."

Na zijn diploma aan de 'Ecole des Mines' (Mijnschool) in Parijs te hebben behaald, en zijn studie te hebben afgerond aan de Wharton School of Philadelphia, begon Joël Lebreton zijn carrière als beleidsmedewerker bij het Franse Ministerie van Overheidsinvesteringen, een functie die hij tussen 1972 en 1974 zou vervullen. Tussen 1974 en 1978 was hij onderzoeksdirecteur bij het 'Agence d'Urbanisme de l'Agglomération' (Stedenbouwkundig bureau) in Rouen, en vervolgens tussen 1978 en 1983 directeur Marketing en directeur Administratie & Financiën bij de 'Société d'Economie des Transports de l'Agglomération Orléanaise' (Vervoerseconomisch bedrijf voor de regio Orléans). Tussen 1984 en 1987 was hij verantwoordelijk voor auditprojecten en daarna directeur Transport bij de 'Société Centrale pour l'Equipement du Territoire' (Centraal bureau Openbare Werken) en tussen 1988 en 1990 algemeen directeur van Transcet. Joël Breton is getrouwd en heeft 3 kinderen. Hij is 59 jaar.

/////////////////////////////////////////////////////////

De Transdev Groep:

Transdev is een dochteronderneming van de 'Caisse des Dépots' (een Franse overheidsbank) en is het vier na grootste openbaar vervoersbedrijf in Europa. Met 12 tramnetwerken (Grenoble, Madrid, Melbourne, Montpellier, Mulhouse, Nantes, Nottingham, Orléans, Straatsburg, Tenerife, Utrecht, Valenciennes), 2 in aanbouw zijnde netwerken (Edinburgh, Reims), en 2 metronetwerken die al geëxploiteerd worden (Porto, Genua), is Transdev een wereldleider in deze markt.

Transdev is aanwezig in 9 landen, zowel in Europa als in Canada en Australië, en vervoert jaarlijks meer dan 1,2 miljard passagiers.

De Groep beheert een vloot van meer dan 20000 voertuigen, die bestaat uit 15000 touringcars en bussen, 1000 trams, 90 metro's, 30 treinen, 70 trolleybussen, 40 pendelboten, en 4000 voertuigen voor vraagafhankelijk vervoer. In deze laatste markt is Transdev Europees marktleider.

Transdev heeft meer dan 41000 mensen in dienst en realiseerde in 2008 een omzet van 3,3 miljard euro.





http://www.transdev.eu

http://www.connexxion.com