Politie Haaglanden

Persberichten 10 oktober 2008

Haaglanden, 10-10-2008

Vechtpartij op het Spuiplein
Den Haag Op het Spuiplein ontstond donderdag 9 oktober een gevecht tussen twee mannen (37 en 25). De 37-jarige Hagenaar bedreigde de 25-jarige Hagenaar met een fles. Omstanders belden de politie en wezen de verdachte aan. De politie hield de 37-jarige Hagenaar aan en nam hem mee naar het bureau voor verhoor. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Fietscontrole Grote Marktstraat
Den Haag De politie hield op donderdagmiddag 9 oktober een fietscontrole in de Grote Marktstraat. Daar hielden ze een 18-jarige Hagenaar aan op verdenking van heling. Na controle van de fiets bleek deze gestolen te zijn. De verdachte deed afstand van de fiets en met de eigenaar is contact opgenomen. Deze komt de fiets één dezer dagen ophalen bij het politiebureau. Sinds 1 januari 2008 worden gestolen fietsen die voorzien zijn van merk en frame- of chipnummer geregistreerd in het fietsendiefstalregister. Alle politiekorpsen zijn aangesloten op het register. Iedereen kan in het register op internet nagaan of een fiets als gestolen staat geregistreerd maar alleen de politie kan gestolen fietsen registreren.

Gooien met terrasstoelen
Den Haag De politie hield bij een restaurant aan het Buitenhof vrijdag 10 oktober omstreeks 03.30 uur twee mannen (22 en 26) aan. De twee gooiden met terrasstoelen en veroorzaakten daarmee glasschade. Politiebikers waren snel ter plaatse om de mannen aan te houden. Tegen de mannen is proces verbaal opgemaakt.

Zonder rijbewijs, auto in beslag genomen
Den Haag De politie hield donderdagmiddag 9 oktober om 13.41 uur een 21-jarige Hagenaar aan voor rijden zonder rijbewijs. De man was al een bekende van de politie. Tijdens de controle van zijn papieren en personalia bleek dat hij nog voor 767,75 aan boetes had open staan. De man voldeed deze aan het bureau. Zijn auto werd in beslag genomen.

Aangehouden met gestolen bromfiets
Den Haag Twee Haagse jongens van 16 en 17 jaar zijn donderdag 9 oktober aangehouden, omdat zij vermoedelijk betrokken zijn bij de diefstal van een brommer. Een politieagent in zijn vrije tijd zag de twee, samen met enkele andere jongeren, omstreeks negen uur s avonds op de Werf met een brommer zonder kentekenplaatje lopen. De agent belde collegas die even later de twee jongens van 16 en 17 staande hielden. Toen na controle van het framenummer bleek dat de brommer woensdag was gestolen, werden zij aangehouden.

Slok te veel
Den Haag Een 25-jarige automobilist uit Poeldijk is vrijdag 10 oktober aangehouden wegens rijden onder invloed. Politieagenten controleerden de man omstreeks vier uur s ochtends op de Madesteinweg. De man blies 530 ugl en werd aangehouden. Na verhoor is hij met een rijverbod van vijf uur heengezonden.

Strooptocht
Leidschendam- Een 33-jarige vrouw uit Eindhoven viel nogal op in winkelcentrum Leidsenhaghe toen zij donderdag 9 oktober rond het middaguur met een wel erg volle tas uit een winkel kwam en deze leegde in een geparkeerd staande auto. Na enige tijd kwam de vrouw, die inmiddels samen met een 29-jarige vrouw uit Eindhoven een andere winkel was binnengegaan, met een bijna nog vollere tas naar buiten. Zij liep vervolgens weer in de richting van de geparkeerde auto. Medewerkers van de beveiliging zagen de beide vrouwen en informeerde in de winkel of de vrouwen de goederen hadden afgerekend. Het bleek dat de vrouwen niets hadden afgerekend. In de tassen troffen gewaarschuwde politieagenten voor bijna 400 euro aan gestolen kleding aan. In de auto van de winkelende dames werd voor nog eens bijna 1000 euro aan niet afgerekende kleding aangetroffen. De beide dames zitten nog vast.

Alcoholcontrole drie teveel op
Wassenaar Drie automobilisten bleken bij een alcoholcontrole op de Zijdeweg 9 oktober omstreeks 23.45 uur te rijden onder invloed. Een 62-jarige man uit Noordwijk aan Zee blies 320 ugl. Een 78-jarige man uit Wassenaar blies 290 ugl. Beiden kregen een proces-verbaal. Een 23-jarige automobilist uit Wassenaar blies 170 ugl. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een proces verbaal. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Twee autoinbrekers betrapt en aangehouden
Rijswijk - Een oplettende getuige zag vrijdag 10 oktober om 01.00 uur op de Minister Talmalaan twee mannen aan autos voelen. Ook had de getuige gezien dat één van de twee in een auto had gezeten. Doordat de getuige een duidelijk signalement gaf, konden politieagenten de twee even later aanhouden op de Schaapweg. Één van de twee, een 29-jarige man uit Den Haag, rende weg en liep opvallend dicht langs een sloot. In de sloot werd later een acculader aangetroffen. De andere verdachte, een 38-jarige man uit Den Haag had een navigatiesysteem in zijn jaszak. De twee Hagenaars zitten nog vast, de politie onderzoekt de zaak.

Motorrijdster gewond
Rijswijk Een 28-jarige motorrijdster uit Pijnacker raakte 9 oktober om 16.05 uur gewond toen zij door een 63-jarige automobilist uit Den Haag werd aangereden op de Lange Kleiweg met de Polakweg. De Hagenaar zag de vrouw over het hoofd waardoor de motorrijdster viel. Met knieletsel is de vrouw vervoerd naar en ziekenhuis.

Slingerende bestuurder aangehouden
Wateringen Een 22-jarige Haagse werd vrijdagmorgen aangehouden toen agenten haar om 03.40 uur slingerend over de Wippolderlaan zagen rijden. De vrouw bleek echter niet onder invloed van alcohol te zijn maar te rijden zonder rijbewijs. Omdat zij de afgelopen jaren al vier keer eerder voor dit feit was aangehouden, werd dit keer ook haar voertuig in besag genomen. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt. Haar drie passagiers hebben een taxi genomen.

Zonder rijbewijs met openstaande boete
Monster Een 40-jarige Rijnsburger liep donderdag 10 oktober tegen de lamp toen hij zat te bellen in zijn auto. Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 10.45 uur niet handsfree bellen terwijl hij op de Verdilaan reed. Zij hielden hem staande om hem te bekeuren. Tijdens de controle van zijn rijbewijs bleek dat deze ongeldig was verklaard. Tevens stond de man nog gesignaleerd voor een boete van 244 euro. De man werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Samen met de bekeuring voor het bellen in de auto moest de man 394 euro afrekenen. Voor het rijden zonder rijbewijs kreeg hij een proces-verbaal.

Fietsendief gesnapt door cameratoezicht
Delft Een 19-jarige Amsterdammer werd donderdag 9 oktober omstreeks 17.45 uur aangehouden toen dankzij cameratoezicht zichbaar was dat de man met een blanco fietssleutel een fiets wegnam ter hoogte van de Stationstunnel. Op basis van het signalement werd de Amsterdammer in de omgeving in de kraag gevat. Om te verbergen dat er geen sleutel meer in het slot zat, had hij een plastic zak om het zadel gedaan. De jongen bekende direct de fiets te hebben weggenomen. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt waarna hij naar huis kon. De politie parket secretaris stelde hem namens het Openbaar Ministerie een transactie van 250 euro voor.

Man met snode plannen aangehouden
Delft Dankzij een oplettende buurtbewoner werd vrijdagmorgen 10 oktober een 51-jarige Delftenaar aangehouden toen hij omstreeks 03.30 uur op de Botaniestraat aan de deuren van woningen liep te rommelen. De getuige belde de politie en gaf het signalement door. Op basis van het opgegeven signalement werd de Delftenaar in de omgeving aangehouden. Hij bleek nog gesignaleerd te staan voor een insluiping elders in Delft. Uit zijn achterzak kwam een zogeheten flipper. De fiets waarop hij reed, bleek even daarvoor te zijn weggenomen uit een schuur aan de Botaniestraat. De politie onderzoekt de zaak.

Mannen aangehouden voor diefstal krik
Zoetermeer Twee Zoetermeerders van 34 en 42 jaar werden donderdag 9 oktober aangehouden nadat zij bij een automaterialenhandel aan de Philipsstraat een autokrik wegnamen. De politie kreeg omstreeks 12.30 uur de melding dat een man spullen had weggenomen en was vertrokken in een auto waarvan getuigen het kenteken hadden genoteerd. Een agent in burger reed achter de auto, maar raakte deze op de A12 ter hoogte van Nootdorp kwijt. Surveillerende agenten in Rijswijk zagen de auto vervolgens rijden op de Laan van Hoornwijck en hielden beide inzittenden aan. Tegen de mannen werd proces-verbaal opgemaakt.

Burgers houden schennispleger aan
Zoetermeer Buurtbewoners hielden donderdag 9 oktober een 38-jarige Rotterdammer aan omdat hij zich in de wijk Rokkeveen schuldig had gemaakt aan schennispleging. De man had omstreeks 18.30 uur zijn geslachtsdeel getoond aan een 9-jarig meisje dat daarop haar ouders alarmeerde. De vader van het kind twijfelde geen moment en ging samen met zijn dochter en een aantal buurtbewoners op zoek naar de man. Die troffen zij enige tijd later elders in de wijk aan. Daar hield de vader van het meisje de man aan en droeg hem over aan de ter plaatse gesnelde agenten. De politie onderzoekt de zaak. Het meisje wordt opgevangen.