Barco


Barco gaat de grootste luchthaven van Uruguay uitrusten met digitaal reclamenetwerk

Montevideo, 9 oktober 2008, Barco, een vooraanstaande partner in professionele visualisatie, kondigt trots een contract aan om de Carrasco International Airport in Uruguay uit te rusten met een aantal kwaliteitsvolle LED-producten. Om te wijzen op het belang van deze overeenkomst voor de handelsrelatie tussen België en Uruguay, was Zijne Koninklijke Hoogheid prins Filip van België aanwezig op de ondertekeningsceremonie in Montevideo op 9 oktober.

Carrasco International Airport ligt vlakbij Montevideo, de hoofdstad van Uruguay. Als de belangrijkste luchthaven van het land bedient ze jaarlijks ongeveer 1,5 miljoen passagiers, en dit aantal neemt elk jaar nog sterk toe. Verwacht wordt dat dit aantal nog zal stijgen tot bijna 3 miljoen passagiers.

Carrasco was op zoek naar een duidelijke, heldere digitale visualisatie voor zijn grote inkomhal, taxfreeshop en verschillende andere plaatsen op de luchthaven, en nam hightech integrator Commercial South International onder de arm om mee te helpen zoeken. Comercial South kan bogen op meer dan 20 jaar ervaring in dit vak en ging meteen aan de slag. De keuze viel op Barco omdat de onderneming de meest uitvoerige, kostenbesparende en indrukwekkende visualisatieoplossingen kon bieden. De Barco-producten die binnenkort op de Carrasco International Airport zullen staan, omvatten twee SLite 10XP LED-schermen voor de centrale hal van de luchthaven, een MiTRIX-scherm van twee op zes meter in de taxfreezone, en buiten een freeform MiSTRIP-systeem van 60 op 1,5 meter groot, boven de ingang van de luchthaven, om de bezoekers te verwelkomen en informatie te verschaffen.

"Barco's SLite 10XP bezit een 10 mm pixel pitch en uitstekende contrastniveaus, zodat de kleuren helder en verzadigd zijn, zelfs in de ongewone lichte omgeving van de luchthaven. Anderzijds is het MiTRIX-systeem in de taxfreezone een lichtgewicht, helder en uiterst transparant LED-weergavesysteem, terwijl de creatieve MiSTRIP bestaat uit LED-balken die in om het even welke vorm gezet kunnen worden, zodat alle vier de systemen elk op hun eigen manier gebruikt kunnen worden voor verschillende architecturale lichteffecten," aldus Gabriel Moreno, Executive Director van Commercial South.

"We zijn erg blij met onze keuze," zegt Martín Eurnekian, President van Carrasco International Airport. "We zijn van mening dat Barco en Comercial South bedrijven zijn die al bewezen hebben dat ze voldoende creativiteit en uitmuntendheid in hun mars hebben om ons uit de problemen te helpen, en we zijn er zeker van dat Carrasco International Airport door deze combinatie van Barco's LED-hardware en de diensten van Commercial South kan laten zien dat haar wereldwijde aanzien en betekenis toeneemt."

"Barco is trots dat het werd gekozen voor deze installatie in Uruguay, die toch wel een mijlpaal vormt," voegt Bob Lambermont, Barco's General Manager Latin America er nog aan toe. "We zien dit als het succes van onze langdurige aanwezigheid en goede kennis van de lokale behoeften. We geloven dat we op deze manier kunnen bijdragen tot de groei van Carrasco International als één van de leidinggevende centra voor internationaal verkeer in Zuid-Amerika, en dat we andere ondernemingen in de regio kunnen inspireren om gelijkaardige oplossingen met kwaliteitsvolle LED-visualisatie te gaan gebruiken."

De ondertekeningsceremonie van het contract vond plaats op 9 oktober in Montevideo, in aanwezigheid van Z.K.H. prins Filip van België, wat wijst op het grote belang van deze overeenkomst voor de economische en diplomatieke relatie tussen Uruguay en België.

Over Barco
Barco, een internationaal technologiebedrijf, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor geselecteerde professionele markten. Barco heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, Onderzoek & Ontwikkeling en Productie in Europa, Noord-Amerika en Asia Pacific.
Barco (Euronext Brussel: BAR) is in meer dan 90 landen actief met ongeveer 3600 werknemers wereldwijd.
In 2007 realiseerde Barco een omzet van 747 miljoen euro.

© Copyright 2008 Barco - Mag enkel door de professionele pers gereproduceerd worden

For more information, please contact

JP Tanghe
Vice President Barco
President Corporate Communication & Investor Relations Barco nv

Phone:+32 56 26 23 22
Fax:+32 56 26 22 62
jp.tanghe@barco.com