Gemeente Ede

nummer 194 / Ede, 10 oktober 2008

Gemeente Ede sloopt flats aan de Lunenburg

Zes flats aan de Lunenburg in Ede gaan binnenkort verdwijnen. De sloop is onderdeel van de herstructurering Veldhuizen A. Deze week starten de werkzaamheden. De sloop duurt tot het einde van dit jaar. Op de vrijgekomen locatie komen woningen van het project Het Nieuwe Landgoed.

In totaal worden 180 woningen en 120 garages gesloopt. Alle bewoners uit de Lunenburg hebben een nieuw onderkomen gevonden. De uitplaatsing van de bewoners die begon in april 2005 is volgens Woonstede goed verlopen. Het grootste deel van de bewoners (circa 40%) heeft ervoor gekozen in Veldhuizen te blijven. Verder is 10% verhuisd naar het centrum, 10% naar Ede Zuid en de Maandereng en 10% heeft een woning buiten Ede gekregen. Het overige deel is verspreid over Ede gaan wonen.

Werkzaamheden
De gemeente Ede geeft deze week een aannemer de opdracht om de flats te slopen. Gisteren zijn er bouwhekken rondom de locatie geplaatst. Zoals in veel oudere gebouwen is in de Lunenburgflats asbest aanwezig. Een gespecialiseerd bedrijf zal eerst het asbest uit de flats verwijderen. De medewerkers van dit bedrijf dragen beschermende kleding (witte pakken).

Het puin van de sloop wordt grof vergruisd op de Lunenburg zelf. Als het droog weer is, spuiten de slopers water, om te voorkomen dat het stof de wijk in waait. Het puin verhuist na de sloop naar Kernhem, waar het wordt gebruikt voor de verdubbeling van de N224.
---