Ministerie van Defensie

10-10-2008 11:34

EXTERNE BEMIDDELING DEFENSIEPERSONEEL VAN START

Het Dienstencentrum Externe Bemiddeling Defensiepersoneel is officieel geopend door de Hoofddirecteur Personeel, luitenant-generaal Hans Leijh. Hij ondertekende op de Bernardkazerne in Amersfoort een intentieverklaring met mr. drs. Elco Brinkman als vertegenwoordiger van VNO-NCW.

Door het tekenen van deze verklaring onderschrijven Defensie en het bedrijfsleven het belang van samenwerking op het gebied van arbeidsmobiliteit.

Hoewel het tegenstrijdig klinkt om in tijden van personeelstekorten dit centrum te openen, geeft het duidelijk aan dat de huidige Defensieorganisatie met haar nieuwe Flexibele Personeelssysteem zich positief wil onderscheiden. Het is van belang om personeel dat de organisatie verlaat hierbij gedegen te ondersteunen. Zij zijn namelijk ambassadeurs van Defensie.

Defensie als âspringplank naar de toekomstâ zal haar uitstraling als aantrekkelijke werkgever versterken om zo aan de wervingskant meer belangstelling te genereren. DC EBD vormt zo de laatste schakel in het in-, door- en uitstroombeleid van Defensie, ofwel het Loopbaanlint.

Om deze publicatie te raadplegen heeft u het programma Acrobat Reader nodig, dat u gratis kunt downloaden