Syntens


---

Benchmark Productions wint eerste Shooting Food prijs

Benchmark Producties won op 7 oktober in Ede de filmcompetitie Shooting Food met een film van één minuut met als thema âVers is topsportâ. Het initiatief voor de prijsuitreiking komt van Stichting Food Valley, de innovatiemotor voor agrifood, life sciences en gezondheid.

De opdracht was een film van één minuut te maken over de voedingsmiddelenindustrie als werkgever. Tijdens de Food Valley Conferentie in Cinemec in Ede werden drie genomineerde fimpjes getoond, voordat Cinemec-directeur Gerben Kuipers over ging tot de bekendmaking.

Topsport
Benchmark Producties won de eerste prijs omdat de film âVers is topsportâ in slechts één minuut verschillende facetten van de voedingsmiddelenindustrie liet zien, zoals hygiëne, logistiek en productie. Bovendien viel de jury âals een blokâ voor de humor in het filmpje. Rode draad was een ei dat vers onder de kip vandaan zo snel mogelijk bij hotelgasten op hun ontbijt geserveerd werd. De winnaar ging naar huis met een cheque van 2500 euro.

Liefhebbers
De jury bestond behalve uit Gerben Kuipers, ook uit Marc Dik, televisionair en directeur van onafhankelijk productiebedrijf Sky High TV, verantwoordelijk voor het format en de productie van succesvolle en innovatieve programma's als âJongâ, âOver Mijn Lijkâ en âHet Familiedinerâ, Regina Dijkstra, docent verbonden aan Het Pallas Athene College te Ede en Linze van Rijswijk, Food Valley ambassadeur en filmliefhebber pur sang.

Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met Saskia de Wilde, bereikbaar op telefoonnummer 0317-427095 of mail Saskia.dewilde@foodvalley.nl. Kijk voor beelden op http://creativity.magstream.nl